Új csapatot épít a sÖrdögök

A jelen szép, a jövő még bizonytalan a Soproni sÖrdögök férficsapatánál. Nagy valószínűséggel a következő évadban új csapatot kell építenie a szakvezető Sterbenz Lászlónak.

A soproni gárda újoncként csak hajszállal maradt le a felsőházi rájátszásról. Az alsóházban, hazai pályán látványos, jó játékkal fekteti két vállra ellenfeleit. A bennmaradást régen bebiztosította és az alapszakaszban megszerzett 9. hely megtartására is jó az esélye, ami remek eredmény egy újonctól a 14 csapatos mezőnyben.
A soproni szurkolókat viszont már a jövő is foglalkoztatja. Szívesen látnák együtt a jelenlegi gárdát a következő évadban  is. Ennek esélyeiről beszélgettünk Bokor Ákos ügyvezetővel.

– Kezdjük az egyik legfontosabbal: a következő évadban is Sterbenz László irányítja az együttest – kezdte az ügyvezető. – Ami a játékosállományt illeti, természetesen mi sem bánnánk, ha a mostani csapat nagyjából együtt maradna, de erre jelenleg nem látok sok esélyt.

– Lesz azért, aki marad?

– Megállapodtunk, hogy a következő évadban is Sopronban kosarazik a csapatkapitány, Palotai Péter, valamint Körtélyesi Gergely. Közel állunk a megállapodáshoz Boldizsár Ferenccel. Csaplár-Nagy Arnold biztos hogy Sopronban marad, nála az a kérdés, folytatja-e a kosárlabdát vagy felhagy az aktív sportolással. Ha a folytatás mellett dönt, számítunk rá.

– A szurkolókat az is nagyon érdekli, mi lesz a légiósokkal, a higanymozgású Carr-ral, a „zsákolóbajnok” Bowmannel, Duscakkal, Porzingisszel és Vuletával. 

– A két amerikai meg sem hallgatta az ajánlatunkat, ők az ügynökükhöz irányítottak bennünket. Az az érzésem, centerünk nem Magyarországon képzeli el pályafutása folytatását. Bowmannek remek statisztikai mutatói voltak,  kiváló évadot tud maga mögött, tartok tőle, jobb pénz reményében menni akar. Carr és Porzingis olcsó játékosok voltak, s nyilván tisztába jöttek a magyar viszonyokkal, s tudják: más csapatokban a posztjukon játszók a többszörösét keresik, mint amit ők kaptak.

Duscak esetében az ötödik gyermek születése után a család – s persze a családfő – dönt arról, hogy egyáltalán folytatja-e a pályafutását, s ha igen, akkor külföldön, vagy hazájában, Szlovéniában. Ami Vuletát illeti, neki szinte az egész évadban fájt a dereka, s ez zavarta is a játékban, hol kisebb, hol nagyobb mértékben. Az ő esetében majd akkor lehet beszélni az esetleges közös jövőről, ha teljesen egészséges lesz.

– Van már valamilyen koncepciójuk a következő évadra?

– Az első és legfontosabb, az ötös pozícióban játszó center szerződtetése. A középjátékosok a legdrágábbak. Azok után, hogy a center megvan, kiderül, mennyi pénzünk marad, akkor lehet majd a többi posztra szerződtetendő külföldiekre is gondolni. A pénz mellett a szabályok is kötik a kezünket, két amerikai játszhat s rajtuk kívül egy EU-n kívüli játékos. Mi is örülnénk, ha az idei csapat együtt maradna, de erre nincs sok esély.