Továbbjutott Szegeden a Davis kupa-válogatott

Balázs Attila három játszmában győzött Conor Niland ellen vasárnap, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyhöz jutottak az írekkel szemben az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapáson, Szegeden.

Balázs Attila három játszmában győzött Conor Niland ellen vasárnap, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyhöz jutottak az írekkel szemben az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapáson, Szegeden. A mérkőzés csupán alig két órán át tartott.

Magyarország-Írország 3-1 – a magyarok már továbbjutottak
Euro-afrikai Zóna, II. csoport, 1. forduló, újszegedi sportcsarnok, 700 néző.
Vasárnap: Balázs Attila-Conor Niland 6:1, 6:2, 6:1.
Szombaton: Balázs Attila, Kellner Ádám-James McGee, Sam Barry 7:6 (8-6), 6:7 (2-7), 6:2, 7:6 (8-6)
Pénteken: Fucsovics Márton-Conor Niland 7:6 (7-4), 6:4, 6:7 (3-7), 2:6, 6:2 Kellner Ádám-James McGee 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (9-7), 4:6

Hornok Miklós együttesének a lett-egyiptomi összecsapás továbbjutója lesz az ellenfele a második körben. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges.

Bardóczky Kornél – Balázs Attila edzője -, a Hód TC egykori játékosa értékelte a mai meccset: – Előzetesen azt mondtam, 3–2-es győzelemmel elégedett lennék, és ennél rosszabb már nem lehet. Fucsovics Marci péntek éjszakai győzelme lendítette át a csapatot a holtponton, és az is nagyon jó volt, hogy a párost megnyerve mi kezdtük a vasárnapot 2–1-es előnyről. Elégedett vagyok Attila produkciójával, igaz, Niland ellen kevesebb is elég volt, de fog ő ennél még jobban is