Tornagyőztes magyarok

Magyarország–Románia 31–26 (17–12)

Győr, női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzés, 1000 néző. V.: Krstic, Ljubic (horvátok).
Magyarország: PÁLINGER – Lovász 3, Benyáts, FERLING 6, KULCSÁR 3/1, Farkas 3/3, Kirsner 3. Cs.: Sirina (kapus), Kindl 1, Pigniczki 2, MEHLMANN 4, Szrnka 1, Görbicz 1/1, Tóth M. 2, Siti 2, Tóth T. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Románia legjobb dobói: Mihai 6, Bradeanu 4, Lazer, Varzaru, Gisca 3–3.
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3. Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
A magyar női kézilabda-válogatott Románia felett aratott győzelmével már biztosan megnyerte a Győrött zajló nemzetközi felkészülési tornát.
Jól kezdtek a mieink, hiszen Ferling három góljával vezettek. Erre Gisca két hétméteresből elért találattal válaszolt, majd újabb három magyar gól következett. A nagyobb előny nem tartott sokáig, mert 7–7-nél kiegyenlített a román válogatott.
Ezt követően azonban megvillantak Ferlingék, s 14–9-re elhúztak. Ezt a különbséget a szünetig tartani is tudták.
Fordulás után kissé meglepte a vendégeket, hogy Mocsai Lajos egyszerre küldte pályára Sitit és Görbiczet. A két mozgékony játékos irányítása mellett a játékrész közepén már hét gól volt a magyarok javára. A végén valamelyest felzárkózott Románia, de az utolsó másodpercekben ismét öt lett a két csapat közti különbség.
Mocsai Lajos: – Ezúttal sokkal jobban védekeztünk, s támadásban is kevesebb volt a hiba. Döntőnek bizonyult, hogy az ellenfél nem tudta kellőképpen lereagálni a kétirányítós játékunkat. Van még mit javulnunk, de az mindenképpen örömteli, hogy megnyertük a tornát.
A ligaválogatott második mérkőzését is elveszítette, hiába vezetett a szünetben 18–14-re Róth Kálmán együttese, végül 30–26-os vereséget szenvedett Brazíliától. A magyar együttes gólszerzői: Csikós 8, Prok 5, Kocsik 4, Vérten 3, Veszeli, Virág 2–2, Gaál, Pádár M. 1–1.