Szenzációs végjáték

Kezdetnek Duscak duplát, majd triplát dobott, ám a jó hazai kezdést nem követte hasonló folytatás.

Soproni sÖrdögök Dombóvári KC 88-77

Kezdetnek Duscak duplát, majd triplát dobott, ám a jó hazai kezdést nem követte hasonló folytatás. Eladtak pár labdát a hazaiak, a Dombóvár pedig Iversen indításból szerzett kosaraival, valamint Ocitti tripláival fordított. A negyed második felében Körtélyesi pályára lépésével szervezettebb lett a sÖrdögök játéka, ráadásul Bowman is magára talált.
A második szakasz úgy indult, hogy a kitűnően célzó hazai együttes duplákat, a vendégek pedig Ocittis és Iversen révén triplákat dobtak. Fokozatosan jött föl a Dombóvár, sőt, a negyed második felében Harper vezérletével pár ponttal meg is lépett.

Carr triplájával indult a második félidő, majd szinte hihetetlen módon szerzett három pontot a Sopron. Vuleta adott labdát a palánk alatt őrizetlenül hagyott Bowmannek. Az amerikai zsákolni próbált, ám a gyűrűre húzta a labdát, amely onnan nagy ívben visszavágódott Vuletához, ő meg köszönte szépen, dobott egy triplát. A vendégek mestere saját szempontjából teljesen érthető időkérésével megtörte a soproni csapat lendületét.

A zárószakasz Palotai triplájával indult, majd Duscak „szólója” után már hazai vezetést mutatott a tábla. Carr talán legjobb soproni játékát nyújtotta, labdákat szerzett, jól szervezete a sÖrdögök játékát és eredményes is volt, emellett „megfogta” az első félidőben remeklő Harpert. Nagyon sokáig volt 75–75 az állás. A kollektív holtpontról a vendégek mozdultak el Rudzitis büntetőivel. E roppant kiélezett helyzetben Körtélyesi triplájával visszaszerezte a vezetést a Sopron, az utolsó másfél perc pedig már igazi örömjáték volt.
Sterbenz László: – Ha az utolsó két percet nézzük, szenzációsan játszottunk. Addig azonban vért izzadtunk.