Priskint várja a Watford

Július utolsó hetében Angliába, a Premiershipbe most felkerült Watfordhoz utazik próbajátékra Priskin Tamás

Július utolsó hetében Angliába, a Premiershipbe most felkerült Watfordhoz utazik próbajátékra Priskin Tamás, a Győri ETO fiatal csatára. Raymond Sparkes, a glasgow-i ProStar menedzseriroda igazgatója – aki szerint Priskin egy talentum (Kisalföld, 2006. március 30.) – egyengeti az útját. Ugyancsak érdeklődik Priskin iránt a német 1. FC Köln is, szintén próbajátékra és orvosi vizsgálatra hívja a játékost.

„Négy játékosunk kapott meghívót az EB-selejtezőkre készülő U21-es válogatott összetartására: Priskin Tamás, Bank István, Varga Róbert és Zsók József. Tartalékként veszik számításba Kovács Zoltánt, Szabó Zsoltot és Varga Gábort. Az ETO is megmérkőzik a válogatott csapattal, mégpedig Tatán július 18-án tizennyolc órától” – adta hírül Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője.

A hétvégén tornán vesz részt Egerben a zöld-fehér csapat a Kazincbarcika, a Nyíregyháza és a helyi együttes társaságában. Itt tovább tesztelik Müller Zsoltot, aki korábban Diósgyőrben, Debrecenben, legutóbb pedig Pápán szerepelt. Szintén próbajátékon vesz részt a 26 éves szlovák középpályás, Tomas Gyuricza. Az első ligában 174-szer lépett pályára hét évig a Zilina, legutóbb pedig a Matador Puchov színeiben. Közben megfordult a Dinamo Moszkvában is. Győrött tervezik még egy magyar csatár leigazolását.

Reszeli Soós István, az ETO szakmai igazgatója és Imre István, az Integrál-DAC elnöke megállapodtak, hogy az NB II-es gárda egy évig az ETO fiókcsapataként szerepel. Kilenc játékos – Kiss Zsolt, Szabadfi András, Rozsi József, Czanik Károly, Pákolicz Dávid, Lajtos Dávid, Peczár Csaba, Mörtel Béla és Laki Balázs – térítésmentesen kék-fehérben játszik. Még nem dőlt el, hol szerepel a következő idényben Imrik László.
„Az Integrál-DAC-cal a jövő héten aláírunk egy együttműködési megállapodást is, ami a létesítmény használatáról szól – folytatja Klement Tibor. – Ez alapján a nem kiemelt kockázatú hazai mérkőzéseinket ősszel a nádorvárosi pályán játsszuk.

Erre még meg kell kérnünk az engedélyt az MLSZ-től, valamint az illetékes hatóságoktól. A hétfői egyeztetésen döntjük el, hogy a Honvéd, a Fehérvár és a Sopron elleni találkozók pályaválasztói jogát elcseréljük-e vagy ősszel Pápán rendezzük meg ezeket.”