Priskin távozna a Watfordból

Ahogy arról a Kisalföldben is beszámoltunk, a német bajnok VfB Stuttgart szeretné leigazolni a volt győri Priskin Tamást.

A tehetséges támadó egy éve az azóta az angol élvonalból kiesett Watford játékosa. A fiatal labdarúgó Győrből egymillió fontért került a London melletti klubhoz, ahol egyre jobban futballozott.

Első angliai bajnoki meccsén az Everton ellen gólpasszt adott. A Premier League-ben tavaly 16-szor, hétszer kezdőként lépett pályára. Két rúgott góllal – a Portsmouth és a Manchester City ellen – zárta a szezont.

Tamás a napokban tért vissza együtteséhez, nemrég még személyesen nézte meg Győrben volt csapata első felkészülési mérkőzését. Akkor azt mondta, remekül érzi magát a szigetországban. Maradt a régi edző a Watfordnál, aki számít rá, s cél, hogy visszakerüljenek az élvonalba. Azóta kiderült, több német klub szeretné soraiban látni, s erről úgy nyilatkozott: komolyan még nincs értelme foglalkoznia a klubcserével.
„Hároméves szerződés köt a Watfordhoz, úgyhogy először a kluboknak kellene megegyezniük, s csak ezután beszélhetnék én az érdeklődőkkel. Persze ha a Stuttgart szándéka komoly, akkor szívesen elhagyom Angliát, mégiscsak a német bajnokcsapatról van szó.”

Szeitz Tibor