Pénzdíjas tenisz Sopronban

Északnyugat-Magyarország eddigi legnagyobb pénzdíjas teniszversenyeként jelentette be a versenyigazgató a selejtezőkkel e héten kezdődő soproni Raiffeisen Grand Prix-t.

Három földrész 27 országából 119 teniszező nevezett a 15 ezer dollár összdíjazású soproni versenyre.

Három földrészről érkeznek

Horváth Ernő, az Alpesi Trans Racket Sopron TK elnöke, a verseny igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szeptember 20. és 27. között megrendezésre kerülő férfiverseny iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy 64-es selejtező táblával kezdenek. A főtáblára alanyi jogon egyetlen magyar teniszező, Bardóczky Kornél fért fel, a többiek a selejtezőn kell hogy kiharcolják a lehetőséget. A kiemeltek között francia, osztrák, német, brit, cseh és algériai versenyzők találhatók, de a végső győzelemre a spanyol, a belga, a holland vagy akár az argentin indulók közül többen is esélyesek.

Az bizonyos, hogy szombattól kezdve egészen jövő szombatig a soproni teniszkedvelők számára naponta bőven akad érdekes program. A szervezők ugyanis a profi teniszezők mérkőzései mellé érdekes és izgalmas programokat iktattak be. Bemutatók, neves sportemberek, valamint ifjú tehetségek fellépte színesíti ezt a programot.

Gondoltak a fogyatékosokra

Gondoltak arra is, hogy ez az év a fogyatékkal élők éve Európában. Ezért a jövő szombati döntők előtt nemzetközi kerekes székes teniszmérkőzések lesznek osztrák, szlovák és magyar versenyzőkkel (a magyar színekben két soproni kerekes székes teniszező fellépésével) és egy nappal előbb az idén százéves soproni Tóth Antal-iskola hallássérült tanulói is bemutatják tenisztudományukat.

Mivel a rendezvény mellé nem kevesebb mint 32 cég, illetve egyén támogatását szerezték meg, nagyon sok értékes ajándék és különdíj talál majd gazdára. Az egyéni verseny legjobb 16 teniszezőjének mindegyike különdíjban részesül, mégpedig a soproni polgármesteri hivatal és a Brau Union Hungária Sörgyár által felajánlott csomagokból.

Miskolc, Hódmezővásárhely és Kaposvár után tehát Sopronba költözik a Raiffeisen Grand Prix tenisztorna, ami után már csak a decemberi budapesti mestertorna következik. Szombattól viszont Sopronban lehet minőségi teniszmérkőzéseket követni, mindennap 10 órától. Az egyéni és a páros verseny elődöntőit jövő pénteken 11 órától, a döntőket pedig 27-én, szombaton ugyancsak 11 órától játsszák.