Parádé Graboplast-ETO módra

Görbicz Anita a győriek válogatott irányítója ismét varázslatosan játszott a Cornexi elleni mérkőzésen.

Cornexi-Alcoa – Graboplast-ETO 30 -35

A délelőtti edzésen Görbicz Anita egy kisebb húzódást szedett össze, így félő volt, hogy esetleg nem tud pályára lépni a rangadón. A győriek válogatott irányítója azonban ott volt a mérkőzésen, s ha már játszott, akkor megint varázsolt.

Szerencsére ismét társakra talált a karmester. Az első húsz percben Gogirlával és Vértennel osztozott meg testvériesen a tizenkét gólon Görbicz, a folytatásban viszont a többiek is elkapták a fonalat.
Pedig már az első félidőben volt egy rövid időszak, mikor nem úgy tűnt, hogy sikerül jelentős előnyre szert tenni. A győri hullámvölgyhöz persze hozzájárult a játékvezetői páros néhány érdekesebb ítélete is. Hiába dobott a sorozatos emberhátrányokból gólt a bajnok, a létszámhiány miatt egy kicsit megtorpantak az ismét arany-kékben játszó zöld-fehérek.

A sorokat még szünet előtt rendezni tudta a Graboplast-ETO, így megnyugtató győri előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.
Fordulás után alig nyolc perc alatt kiegyenlített a Cornexi-Alcoa. Ekkor ismét többször került emberhátrányba a győri együttes, amikor azonban egyenlő létszám mellett folytatódott a mérkőzés, megrázták magukat a vendégek, s a továbbra is szenzációsan kézilabdázó Görbicz–Vérten–Gogirla tengely közreműködésével eldöntötték a rangadó sorsát. Természetesen a csapat többi tagja is kitett magáért, így kétség sem férhetett az újabb győzelemhez, mely az idei szezonban sorrendben a tizenegyedik volt.

Szabó Edina: – Jól küzdöttünk, ám ezúttal is nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Az öt gól ledolgozásában a második félidőben felmorzsolódtunk.

Róth Kálmán: – Fantasztikus hangulatú csata volt, ilyen szurkolótáborok előtt öröm volt kézilabdázni. Egy nagyon szimpatikus Cornexi ellen győztünk úgy, hogy tulajdonképpen kétszer nyertük meg a mérkőzést. A második félidőben, mikor elfogyott az öt gól, sikerült újra ritmust váltanunk. Talán soknak tűnik a kapott gólok száma, de a fehérváriak lerohanásokra épülő játéka ellen ez benne van a pakliban.
Vérten Orsolya a jók között is az egyik legjobb volt.

Utazás a BL-meccsekre
A Győri ETO Kézilabda Szurkolói Egyesület autóbuszt indít Aalborgba (esetleg szállással is), valamint Szkopjéba, illetve megfelelő számú jelentkező esetén repülős utat szervez Volgográdba. Érdeklődni és jelentkezni lehet a 30/377-8588-as telefonszámon, vagy a [email protected] címen.