Hallgassa élőben!

Pályát avatnak a gyirmótiak

Hétvégén a második forduló küzdelmeit rendezik az NB II Nyugati csoportjában. Csapataink ma 17.30 órakor lépnek pályára, közülük csak a Gyirmót játszik hazai – méghozzá vadonatúj – pályán.

A hazai csapat már az új pályán mutatkozhat be hazai közönsége előtt. Horváth Ernő, a klub elnöke elmondta, elkészült az új futballpálya, a játéktér mérete a nemzetközi előírásoknak is megfelel. Új a locsolórendszer, a vízelvezetést alácsövezéssel oldották meg. A szurkolókat – 300 ülőhelyen – fedett lelátó is várja, plusz külön fedett részen foglalhatnak helyet a VIP-vendégek, a sajtó és a televízió munkatársai.

Elektromos eredményjelző, zászlótartó oszlopok jelzik, Gyirmóton figyeltek a részletekre, s megteremtették, hogy az 1994-ben még a körzeti B csoportból induló, azóta hét bajnoki címet, Szabad Föld-kupát szerzett együttes rangjához méltó körülmények között rendezhesse mérkőzéseit a magyar labdarúgás második vonalában. Sőt, a főtámogatónak köszönhetően hamarosan egy harmadik pálya kialakítását tervezik a klub illetékesei.

Hannich Péter edző a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, az együttes a pályaavatón szeretne hazai közönsége előtt győzelemmel bemutatkozni, még ha ez nem is lesz egyszerű feladat, mert az ellenfél egy nagyon jó erőkből álló csapat.

A Gyirmót várható összeállítása: Sipőcz (Sánta) – Tóth A. (Hegyi), Pék, Radics, Szabó Cs., Nagy L., Török, Polyák (Németh L.), Károlyi, Tóth N., Korsós.

Paks–Integrál-DAC

Az első fordulóban elszenvedett vereség után a nádorvárosi gárda mindenképp javítani szeretne. Szapor Gábor edző sokkal elszántabb, akaratosabb játékot vár a csapat futballistáitól.
A szakvezető valószínűleg az alábbi csapatot küldi pályára: Molnár L. – Császár, Orovecz, Máté, Keszei, Kertész, Imrik, Fajkusz, Kovács H., Oross, Czetti.

Celldömölk–Mosonmagyaróvári TE

Tiba Zoltán edző szerint a rosszul sikerült rajt után nem lehet más cél, mint hogy fontos pontokat szerezzen az együttes Celldömölkön. Puglits kétmérkőzéses eltiltást kapott, Sipos pedig sérült.
Az MTE várható kezdő tizenegye: Antal – Szabó G., Burkus, Pint, Pálla, Méry, Schmatovich, Papp, Schafranek, Godian, Nagy T.