Pályaedzőből szakvezető

Török Zoltán, az MKB-Euroleasing női kosárlabdacsapatának ügyvezetője kedden délután bejelentette: a következő két évadban Székely Norbert irányítja a soproni együttes szakmai munkáját.

A soproni sportvezető a következőképpen indokolta az előző három évadban Natalia Hejková munkáját segítő 33 éves Székely Norbert kinevezését: „Tehetséges, szakmailag is felkészült, ambiciózus fiatalember került a csapat élére, óriási motivációval, elszántsággal. Az előző években felépített és megteremtett értékek rábízhatók.”

A bajnoki döntő befejezése óta megfordult a fejében, hogy vezetőedzővé léphet elő? – kérdeztük Székely Norbertet.
– Titkon igen, hiszen a nemrég befejeződött évadban szerepelt csapat kilencven százalékban együtt marad – mondta a frissen kinevezett szakvezető. – Ezt a társaságot pedig én ismerem a legjobban, s ez úgy gondolom, előnyt jelentett a kinevezésnél.

– Említette, hogy a kilencven százalék marad. Erősítések lesznek, s ha igen, hogy állnak?

– Természetesen folyamatosan tárgyalunk a kiszemeltekkel, de konkrétumok még nincsenek.

– Pályafutása korábbi állomásaihoz képest mekkora kihívás lesz önnek ezt a csapatot irányítani?

– Messze a legnagyobb. Korábban olyan szakemberekkel dolgoztam együtt, mint Gyimesi János, Ránky Mátyás, Buttás Pál vagy Zsoldos András, sőt, az élvonalban, a Zala Volánnál vezetőedző is voltam. Ezzel együtt egy Euroliga-csapatot irányítani, amely hosszú évek óta a bajnoki címért verseng, óriási kihívás és felelősség. Mindent megteszek azért, hogy megfeleljek az elvárásoknak.

– Szakmailag mennyire várható hasonló, illetve mennyire más játék a csapattól a következő két évben, mint elődje, Natalia Hejková idején?

– Eltér a kosárlabdával kapcsolatos filozófiám Natalia Hejkováé-
tól, de természetesen voltak nagyon jó, s használható összetevők a csapat játékában az előző években. Ezeket természetesen próbálom megtartani, sőt, továbbfejleszteni, s hozzátenni  a saját elképzeléseimet, amelyektől úgy gondolom, még hatékonyabb, eredményesebb lehet a játék.

– Egyedül vezeti majd a csapatot, vagy lesznek segítői?

– A tervek szerint széles szakmai stáb dolgozik majd a csapat mellett, ennek kialakítása folyamatban van.