Ötödik lett Knoch Viktor a rövidpályás gyorskorcsolyában

Ötödikként végzett, pontszerző helyen, legjobb európaiként Knoch Viktor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében. Darázs Péter a B. döntőben egyéni csúccsal a tizenegyedik lett. Az aranyat a dél-koreai Ahn Hjun Szo szerezte meg.
Knoch Viktor a hatodik helyen korcsolyázik az 1500 méteres szám döntőjében

A rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres távján Knoch Viktor a hatos döntőben az ötödik helyen végzett, és ezzel olimpiai pontot szerzett Magyarország számára. A tizenhat éves Knoch élete első olimpiáján az elődöntőben a címvédő amerikai Apolo Ohnót előzte meg. Knoch a legjobb európaiként végzett ezen a távon.

Magyarország huszonhat éve szerzett utoljára pontot téli olimpián. Legutóbb ez az 1980-as téli ötkarikás játékokon, Lake Placidban sikerült, akkor a Regőczy, Sallay jégtáncpáros ezüstérmes lett.

Knoch elődöntős futamából a belga Pieter Gyselt és a holland Cees Juffermanst szabálytalanság miatt kizárták, a magyar versenyző így a második helyre került.

A döntőben Knoch a rajt után négy körön át vezetett, aztán a hatodik helyen zárt. Az egyik kínai versenyző kizárásával azonban megszerezte az ötödik helyet.

Darázs Péter szintén elődöntős volt, onnan azonban nem sikerült a legjobb hatba jutnia. Az egyéni csúcsot elérő Darázs a B-döntőben hatodik lett, élete első olimpiáján a tizenegyedik helyezést szerezte meg.

Az 1500 méteres számban a győzelmet a világcsúcstartó dél-koreai Ahn Hjun Szo szerezte meg, második a szintén koreai Li Ho Szuk, a bronzérmes a kínai Li Csia-csün lett.