Orbán sérülten a kispadon

Orbán Viktor, az NB II-es Felcsút játékosa, a Fidesz – MPSZ elnöke tegnap Mosonmagyaróváron járt.
Orbán Viktor

Köztudott, hogy Orbán Viktor exminiszterelnök az NB II-es Felcsút igazolt labdarúgója. A Fejér megyei gárda tegnap Mosonmagyaróváron játszott s a sérüléssel bajlódó politikus ugyan nem lépett pályára, de elkísérte együttesét a Lajta partjára. A Felcsút egyébként jó eséllyel pályázik a bajnoki címre, így könnyen előfordulhat, hogy Orbán Viktor lesz az első olyan magas rangú politikus, aki játékosként szereplője lesz a magyar élvonalnak.

Még a kezdő sípszó elhangzása előtt sikerült beszélni a politikussal, aki a Kisalföld érdeklődésére elmondta, természetesen vendéggyőzelmet vár a kilencven perctől.

– Civilben van, ami ugye azt jelenti, ezen a mérkőzésen biztosan nem lép pályára.

– Sajnos így igaz. Még mindig sérült vagyok, de novembertől már ott lehetek a többiek között, s akkor aztán retteghetnek az ellenfelek…

– Mindig elkíséri idegenbe is az együttest?

– Amikor épp nincs más elfoglaltságom, igen. Én is a csapat tagja vagyok, így azt gondolom, ez nem meglepő.

– A társaság jelenleg is az élen áll, ha feljutnak az NB I-be, akkor pályára lép a legmagasabb osztályban is?

– Nézze, nem vagyok már túl fiatal és nem is én döntöm el, hogy mikor, ki futballozzon. Ha számítanak rám és az edző is úgy gondolja, akkor miért ne játszanék a legmagasabb osztályban is? Persze ez még odébb van, először a bajnokságban kell jól szerepelni, amit meg szeretnénk nyerni, de még korántsem biztos, hogy vállalni tudjuk az első osztályt is.

– Mit vár a mai találkozótól?

– Remélem, három ponttal gazdagabban utazhatunk haza.
Mint a tudósításból is kiderül, a Felcsút egy pontot szerzett Mosonmagyaróváron.