Nike-kupa: Győrött a Matáv

Az elmúlt időszakban felpörögtek az események a labdarúgás-utánpótlás nevelése és versenyeztetése terén. Ennek egyik állomása az U15-ös korosztály versenysorozata, amelyet a sportszergyártó cég támogatásával indítottak útjára, s amely sorozatnak ma 10 órától rendezik a döntőjét a győri stadionban.

Az előzetes csatározások során a Matáv Sopron vívta ki megyénk csapatai közül a döntőbeli szereplés jogát. A középdöntőben a soproniak az ETO-t és a Videotont megelőzve végeztek csoportjuk élén Tapolcán, ahol a döntőben a Büköt és a Veszprémet megelőző Tatabányát legyőzve szerezték meg a továbbjutást jelentő első helyet.
A tornán a soproniak hálóőre, Vas László gólt sem kapott, így a legjobb kapus címét érdemelte ki, míg csapattársai, Ivancsics Gellért és Kiss Bálint osztoztak a gólkirályi címen. Az ország több pontján rendezték a középdöntőket, ahonnét a soproniak mellett a Debrecen, a Békéscsaba, a Zalaegerszeg, az Újpest és az MTK került a szombati fináléba. A végső győztes Portugáliába utazhat majd május elején.
A soproni csapat edzője, Gosztola József, az egykori kiváló labdarúgó kissé gondterhelten készült a döntőre:
– Hibátlanul, kiválóan zártuk az őszi szezont és e kupasorozat eddigi állomásait, ezzel szemben tavasszal nem úgy szerepelünk a bajnoki mérkőzéseinken, ahogy szerettük volna. Ezen majd a hátralévő bajnoki összecsapásokon próbálunk javítani. Úgy érzem, tisztességesen felkészültünk a döntőre, s a fiúk is fogadkoznak, hogy tudásuk legjavát adják majd az újabb siker érdekében.