Natasa még tovább áll: Bulgáriában versenyzik, legalábbis most

Szerbia nem fizet, így Douchev-Janics Natasa nem szülőhazája színeiben versenyzik, hanem Bulgária mezét húzza magára.

A Nemzeti Sport információi szerint Natasa férje révén Bulgáriában folytatja.

Csavics: menjen Katarba!

„Hihetetlen szappanopera az, ami Natasa Janics körül zajlik. Egyes embereknek a nemzeti lobogó egyáltalán nem fontos, s ha már nem hűséges senki felé, akkor miért ne versenyezne katari színekben?” – írta ki Twitter-profiljára a világbajnok úszó, Milorad Csavics, aki a londoni olimpia után visszavonult.

– Beszéltem csütörtökön Natasával és közölte, eldöntötte, Bulgáriában folytatja pályafutását. Erre megvan a lehetősége, hiszen a férje, Andrian Douchev bolgár állampolgár – nyilatkozta a Blikknek Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára.

A bolgárok a Nemzeti Sport értesülései szerint a teljes olimpiai ciklusra szóló szerződéssel várják Douchev-Janicsot és szövetségi edzőnek a korábban Bulgáriából nagy dérrel-dúrral távozó Andrian Douchevet. Magyar vonatkozás a történetben az is, hogy ez az ügy kihathat a kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákos jövőjére is, akit szakmai tanácsadónak hívtak volna Bulgáriába, ám a Douchev család érkezésével már nem biztos, hogy számítanának rá.