Műhelytámogatás a kézilabdának

Az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottsága Győrött tartott kihelyezett ülést, melyen Bakonyi Tibor elnök és a tagok előtt Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a sportág helyzetéről adott jelentést.
Balról: Szalai Ferenc bizottsági tag, Balogh József polgármester és Bakonyi Tibor, a bizottság elnöke.

A főtitkár elmondta, hogy a kézilabda szakmai helyzete stabil, a több mint hétszáz szakosztályban 26 ezer igazolt versenyző szerepel. A legjobb csapataink a nemzetközi porondon is figyelemre méltó eredményeket érnek el. A jelenleg zajló kupasorozatban is öt csapat érdekelt a legjobb négy között.
A válogatottak közül a nők a legutóbbi két olimpián egy bronz- és egy ezüstérmet értek el. A fiúk hosszabb szünet után február elején már biztosították tagságukat az athéni ötkarikás játékokon. Jellemző, hogy 1972 óta legalább egy csapat mindig pályára lépett az olimpián. Egyre népszerűbb a strandkézilabda is, a tavalyi bajnokságon 200 csapat vett részt.

Ami viszont gondot jelent, hogy a televíziós közvetítésekből és a műhelytámogatásból nem részesül, sőt jelenleg ott tartanak, hogy egy-egy tv-s mérkőzésért a szövetségnek, illetve a kluboknak kellene fizetni.
Mindezek után a bizottság egyhangú szavazással elfogadta, hogy a Cséfay Sándor kézilabda utánpótlás-fejlesztési programot jövőre a költségvetés figyelmébe ajánlja.