Michalczewskinek nem sikerült

Julio Cesar Gonzalez egy szoros mérkőzésen, megosztott pontozással legyőzte a lengyel klasszist, aki így elveszítette veretlenségét.

Ezzel a vereséggel szertefoszlottak Darius Michalczewski Rocky Marciano rekordjának megdöntéséről szőtt álmai is.

A hamburgi Color Line Arena közönsége egy ‘majdnem hagyományos’ Dariusz mérkőzést látott: a lassan bemelegedő lengyel üldözte a ringben az állandóan hajlongó ellenfelét, de pontosan csak kevésszer tudta eltalálni.

A 2. menetben egy vétlen fejelés miatt felszakadt a címvédő bal szemöldöke, ami a mérkőzés hátralevő részében folyamatosan zavarta. A mexikói rengeteget szurkált, és egyeneseivel rendre talált, de megrendítő erejű ütést nem sikerült bevinnie. Michalczewski-nek csak momentumai voltak a meccsen, ellenfele azonban hamar kiheverte a bekapott ütéseket, így a pontozásban fokozatosan egyre nagyobb előnyre tett szert.

A 8. menettől kezdve Dariusz megpróbálta megfordítani a meccset, szokásos felörlős stílusát használva, de hiába ment előre folyamatosan, kevés alkalommal tudta csak eltalálni a mexikóit, aki nem túl látványos, de a végeredmény szempontjából annál hasznosabb egyenesekkel operált.

A két tengerentúli pontozó 116:112 arányban látta jobbnak a kihívót, míg a német pontozó 115:113 arányban Michalchewskinek adta a meccset. (A német ZDF televízió riportere szóvá tette, hogy a német pontozó hogy adhatta Dariusznak a meccset.) A statisztika szerint Michalchewski 350 elindított ütésből 236-szor talált, míg ellenfele 713 ütésből 339-szer.

“Ilyen a sport. A vereségek is hozzá tartoznak. Nem szabad szomorúnak lennem. Nagyon szeretem a szurkolóimat, akik rengeteget segítettek, de ma nem sikerült.” – mondta Michalczewski a mérkőzés után.