Megszerezte idei első győzelmét a soproni gárda

Álmosan kezdtek a soproniak a Farkas ikrek összecsapásán – az egyikük a hazai csapatban lépett pályára. Az első percekben két helyzet is adódott Varga kapuja előtt, ám előbb Sifter, a kapus mentett bravúrral.

Rendezte sorait a Sopron, és főleg az ezúttal nagy kedvvel és pontosan futballozó Dancs vezérletével többet birtokolta a labdát és átvette a játék irányítását. A jól futballozó középpályás hamar megsérült, le kellett cserélni.

A hazaiak kontrákkal operáltak, a Sopron a mozgékony Tchanát próbálta kiugratni, Belicet pedig a szélről beívelt labdákkal akarták megjátszani – kevés sikerrel. A két 16-os között folyt az alacsony színvonalú játék. A félidő hajrájában adódtak lehetőségek mindkét kapu előtt, ám gól nem született.

A második félidő elején a Sopron játszott fölényben. Détári Lajos együttese több nagy helyzetet dolgozott ki, s nem sokkal negyedóra elteltével megérdemelten szerzett vezetést. Góljáig Tchanának szinte semmi nem sikerült, ám a kapu előtt ismét remekül feltalálta magát. A folytatásban a friss emberei révén fokozatosan átvette a játék irányítását a Tatabánya. A soproniak igazán kritikus időszakot a 75. és a 85. perc között éltek át, ahogy mondani szokták, verte a hátukat a háló, de a szorongató hazaiak csak kapufáig jutottak. A végén Belic és Hullám ügyesen tartotta a labdát a hazai térfélen. A Sopron győzelemmel köszöntötte a kispadra eltiltása után ezen a mérkőzésen visszatérő Détári Lajost, aki végig óriási vehemenciával irányította csapatát.

A 90 perc krónikája
25. p: Pintér 24 méterről lőtt, a labda egy védőn megpattanva veszélyesen csapódott lefelé, s centikkel a léc fölött hagyta el a játékteret.
35. p: Németh ugratta ki a jobbról a leshatáron keresztbe mozgó Pérezt, aki 8 méterről keresztbe ellőtte a labdát Varga kapuja előtt.
40. p: Ughy zúdította kapura a labdát 25 méterről, s a labda a bal kapufáról pattant az alapvonalon túlra.
51. p: Gyömbér lépett ki a jobbösszekötő helyén, 12 méterről lőtt, s a labda a jobbra vetődő Poleksic lábáról pattant szögletre.
57. p: Gyömbér jobbról élesen középre lőtt szögletére Fehér remekül robbant be a rövid sarok irányába, kapura csúsztatott, ám a gólvonalon álló Németh a mezőnybe fejelte a labdát.
62. p: Gyömbér ugratta ki a balról keresztbe mozgó Tchanát, aki a jobbösszekötő helyén kilépett és 8 méterről a kimozduló Poleksic mellett a hosszú sarokba lőtt. 0–1

Mészáros Ferenc: – Nyolc-tíz százszázalékos helyzetünk volt, mégis kikaptunk 1–0-ra. Sajnos nincs olyan játékos a csapatunkban, aki akár egy méterről is képes lenne az ellenfél kapujába találni.

Détári Lajos: – A két nehéz helyzetben lévő csapat nagyjából olyan mérkőzést játszott egymással, amilyet vártam. Vezettünk néhány formás támadást, szépen, gyorsan átjátszva a középpályát, s úgy érzem, megérdemelten kerekedtünk a Tatabánya fölé. Ez a győzelem azonban igazán sokat akkor ér majd, ha a jövő hét végén a REAC-ot is legyőzzük.

– Úgy tűnt, a csapatnak rengeteget jelentett, hogy visszatért a kispadra, s onnan végig irányította játékosait…

– Nekem biztos, hogy könnyebb volt, de a mérkőzést a srácok nyerték meg. Úgy látom, a tapasztaltabb labdarúgók hatására most már a fiatalok is egyre inkább kezdik átérezni, mit jelent soproni mezben futballozni, s kezd kialakulni egy igazán jó közösség.

Jimmy Jones Tchana, aki a második meccsén a második gólját szerezte:

– Nagyon nehéz meccs volt, a lényeg, hogy sikerült megszerezni a három pontot. A gólom előtt nagyon jó labdát kaptam Gyömbértől, láttam, hogy a kapus kiindul, szerencsére sikerült mellette elrúgva a hosszú sarokba lőnöm a labdát.

Dancs Roland: – Nincs szerencsém, úgy érzem, végre kezdtem játékba lendülni, erre kaptam egy jókora rúgást a bokámra, és megsérültem, meghúzódtak a szalagjaim.

Botár László