Másodosztályú lett a Fradi

A Vác megkapta az élvonalbeli bajnokságban való induláshoz szükséges licencet, a Ferencváros azonban nem szerepelhet az első osztályban. A zöld-fehér klub ilyen mélyre még soha nem süllyedt és a magyar bajnokságok történetében először rajtol nélküle az első osztály. Jelenleg úgy tűnik, a Vasas lesz a beugró.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága kedden a késő esti órákig tartó tanácskozásán úgy határozott, hogy a Vác megkapja az élvonalbeli bajnokságban való induláshoz szükséges licencet, a Ferencváros azonban nem szerepelhet az első osztályban.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a testület tagjai döntésüket titkos szavazással, többségi döntéssel hozták meg. Minden további részletet szerdán hoznak nyilvánosságra.

Horváth K. József, az FTC kommunikációs igazgatója:

“Minden döntés akkor tekinthető hivatalosnak, ha arról a Ferencvárost írásban tájékoztatják. Klubunk arról sem kapott hivatalos értesítést, hogy az MLSZ feloszlatta az előző fellebbviteli licencadó bizottságot. Természetesen, ha a kizárásról szóló határozatot írásban eljuttatják hozzánk, akkor nyilatkozunk a döntésről.”

Tepszics Ignác, az FTC Rt. cégvezetője:

“Nagyon nehéz indulatok nélkül beszélni, úgy tűnik, beteljesedett a sorsunk. Két és fél évig küzdöttünk, harcoltunk azért, hogy a klubot egyenesbe hozzuk. Többet most nem tudok mondani.”

Balog Zoltán, a Ferencváros válogatott védője:

“Szégyen, gyalázat, ami történt. Azt gondolom, nem nekünk, játékosoknak kell szégyenkeznünk, mi a pályán nyújtott teljesítményünkkel bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk az első osztályban. Mindenki számoljon el a lelkiismeretével, aki idáig juttatta a klubot!”

A klub pillanatnyi adósságát megbecsülni is nehéz, van, aki félmilliárdról, van aki, ennek duplájáról beszél. Annyi viszont biztos, hogy a Felcsút elleni felkészülési meccsre úgy utaztak el, hogy a vendéglátó buszt küldött az Üllői útra. Vagyis ugyan nincs lejárt tartozása a klubnak, mert nagyjából sikerült átütemezni azokat, pénzhez azonban nem jutott.

MTI/index.hu