Mandic remekül debütált

Megszerezte harmadik bajnoki győzelmét a Soproni sÖrdögök férficsapata.

Már az különös volt, hogy a két csapatkapitány egyben a két együttes juniorcsapatának szakvezetője. A hazaiaktól Drahos Gábor, illetve a sÖrdögöktől Palotai Péter előbb a kispadon – a juniormérkőzést a vásárhelyiek simán nyerték –, majd az A csoportos alsóházi rangadón a pályán is szembekerültek egymással.

Az összecsapást elsősorban a vásárhelyiek amerikai kosarasa, Eric Freeman tette különösen érdekessé, pikánssá. Ő nyáron a sÖrdögökkel készült, aztán jó másfél-két héttel a bajnokság előtt Sopronban felvetődött annak a lehetősége, hogy visszatér a szintén amerikai Calvin Bowman, az előző évad alapszakaszának legjobb lepattanózója. Ezért Freemannek mennie kellett, Hódmezővásárhelyen kötött ki. Neki presztízsmeccs volt az összecsapás, még akkor is, ha a vidám fickó – Hódmezővásárhelyen a gyerekek kedvence – jókedvűen üdvözölte korábbi soproni játszótársait a meccs előtt.

A Mandic név kimondottan jól cseng Sopronban. Pár éve az akkor még GYSEV néven szereplő női együttesnek volt egy Lara Mandic nevű szerb „kosárgyárosa”, egy remek bedobó. A múlt héten a sÖrdögök is rábukkantak egy Mandicra, Charlie-ra, aki horvát–belga kettős állampolgárságú játékos. Ő Hódmezővásárhelyen mutatkozott be új csapatában. Az első negyed végén lépett pályára, kifejezetten biztató benyomást keltett. A szakasz csattanójaként szinte első labdaérintéséből triplát dobott. A folytatásban  nagy szerepe volt abban, hogy a szünetig 15 pontos előnyre tett szert a Sopron. Mandic győztes csapatban debütált, kifejezetten jól.