Magyar siker

Magyarország 2008-tól tagja lesz a Forma–1-es autós szabályjóváhagyó bizottságának.

Ez nagy sportdiplomáciai sikernek tekinthető, hiszen a tizenhárom tagú testületben csupán öt versenyhelyszín, hat csapat, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a fő jogbirtokos egy-egy képviselője található. Például az F1 egyik legsikeresebb istállója, a McLaren kikerült az elit klubból.

A rendezők közül a magyarok mellett az ausztrálok, a brazilok, a monacóiak és a spanyolok lesznek tagok 2008-tól. A hat csapat: az osztrák Red Bull, a francia Renault, a német BMW, az olasz Ferrari, a japán Honda és a brit Williams.

„ Az elmúlt húsz év munkájával és Magyarország hozzáállásával értük el, hogy bekerültünk a Forma–1 legfelső döntéshozó, szabályt alkotó és rendet tartó bizottságába. Gyönyörű folytatása ez annak, hogy 2002-ben miénk volt a legjobban szervezett futam – mondta Palik László, a magyar versenyt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnöke. – Komoly megtiszteltetés, a szakmai munka elismerése, hogy egy szűkített testületbe beválasztottak bennünket. Az számított, amit a Forma–1 terén eddig felmutattunk.”