Las Vegas: fantasztikus lesz

Március 25-én a győri származású Nagy János Las Vegasban csap össze Jorge Rodrigo Barriosszal.

A Felix-Promotion és a Golden Boy Promotions között lezajlott, több mint féléves tárgyalássorozat után eldőlt, Nagy János és az argentin Jorge Rodrigo Barrios a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú világbajnoki övéért Las Vegasban mérkőzik meg március végén. A Csonttörő becenévre hallgató magyar öklöző elmondta: mikor megtudta a hírt, eltelt egy kis idő, mikorra végre felfogta, hogy mi vár rá.

„Fantasztikus érzés kerített hatalmába, hiszen a sportág egyik fellegvárában bokszolhatok – mondta Nagy János. – Bevallom, már aznap a szokottnál is nagyobb erőbedobással edzettem. Mindenképpen inspiráló, hogy összejött ez a várva várt csata.”
A meccs tétje a vb-címen túl az, hogy a győztes kihívhatja címegyesítő mérkőzésre Marco Antonio Barrerát.

„Tény, hogy n

em hazai pályán lesz a meccs, de ez ebben a helyzetben mellékes. Sokat jelent ugyan a hazai közönség, de a kezdő gongszó pillanatában valójában megszűnik számomra a külvilág. Onnantól kezdve csak az ellenfelemre koncentrálok, s ez így lesz Barrios ellen is. Tovább azonban egyelőre nem gondolkodom, így nem érdekel Barrera sem.”
A felkészülésben jelentős változást nem terveznek Csonttörőék, bár az akklimatizálódást ezúttal be kell tervezniük.

„A tervek szerint egy héttel korábban repülünk Amerikába. Azt leszámítva azonban nagyjából ugyanazt a munkát végezzük, mint eddig. Van már felvételünk az ellenfélről, nem ismeretlen számunkra. Általában az edzőm, Klein Csaba bácsi és én is külön megnézzük a kazettákat, majd együtt kielemezzük a látottakat. Ezen sem hiszem, hogy változtatnunk kellene.”

Ami nehézséget okoz Nagynak, hogy kislánya születése óta először lesz hosszabb időre távol a családtól.
„Az edzések között szinte minden időmet a kis Rebekával és édesanyjával töltöm, így nagyon furcsa és nehéz lesz őket itt hagynom. De értük is bokszolok, s bízom benne, egy esetleges sikerrel az ő jövőjük lesz még fényesebb…”