Labdarúgó EB: Görög tűzzel a döntőbe

A döntőben megismétlődik a nyitány Portugália–Görögország finálét játszanak vasárnap a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon.

 FÓRUMTÉMA

Vasárnap játszák a Portugália – Görögország finálét.

Ön szerint ki lesz az Európa- bajnok?

Görögország

vagy

Portugália

FÓRUM >>

A sokak által szeretett és a döntőbe várt cseh válogatott csütörtökön nem tudta megismételni az EB-n korábban mutatott jó játékát, és a hosszabbítás ban vereséget szenvedett a taktikusan és szervezetten futballozó görögöktől.

A mérkőzés 105. percében Dellasz fejese döntött a mediterrán országbeli gárda javára. 

Gsz.: Dellasz (105.). Sárga lap: Szeitaridisz (23.), Hariszteasz (70.), Karagunisz (87.), ill. Galasek (48.), Smícer (55.), Baros (102.).

3. p: Cseh szabadrúgás végén Koller fejelte vissza a labdát Rosickynek, aki kapásból, jobb lábbal telibe lőtte a keresztlécet. Óriási helyzet volt!
32. p: Nedved a saját térfeléről indult egy megszerzett labdával, végigrobogott a görög térfélen, lerázta magáról Dellaszt, majd Zagorakiszt, de Nikopolidisz a helyén volt, így fel tudta szedni a labdát a cseh karmester elől.

44. p: Jankulovski megkerülős csellel csapta be Kacuraniszt a bal oldalon, majd észrevette, hogy Nikopolidisz kissé elhagyta kapuját, ezért kapura ívelt, de centikkel föléemelt.

59. p: Poborsky baloldali szögletére ketten is érkeztek a hosszú oldalon, de Koller Barosba fejelte a labdát.

84. p: Baros végigvezette a labdát a görög térfélen, becselezte magát a tizenhatoson belülre, de ballábas, lapos lövése egy méterrel elkerülte a görög kapu jobb alsó sarkát. A rendes játékidőben nem született gól, így következett a hosszabbítás.

105. p: Cartasz bal oldali szögletére Dellasz érkezett a rövid saroknál, és a kapu közepébe fejelt, mivel Bolfnál sokkal erőszakosabb volt. 1–0. Az előzetes várakozások alapján sokkal többen várták a cseh csapat döntőbe jutását, a görögöket jóval esélytelenebbnek tartották a szurkolók. A találkozó jelentős részében a csehek játszottak fölényben, ám csütörtökön nem tudták megismételni korábbi eredményes játékukat. Ebben közrejátszhatott Nedved korai sérülése is.

A házigazda portugálok mellett a görögök jutottak a vasárnapi döntőbe, így az EB zárómérkőzése megegyezik a nyitánnyal. Pavel Nedved az első félidő derekán szenvedett térdsérülést és a 40. percben le is kellett cserélni a cseh karmestert.