Kupagyőzelemre készül a Graboplast-ETO

Ötgólos előnnyel utazik a pünködhétfői visszavágóra a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata. A győriek Dániában szeretnék megnyerni az EHF-kupát.

A vasárnapi utazás után hétfőn is a fellegekbe emelkedhet a Graboplast-ETO női kézilabdacsapata. Ötgólos, 30–25-ös sikerének köszönhetően nyugodtabban várhatja az EHF-kupa döntőjének visszavágóját, mint ellenfele, a dán Ikast Bording. Vura József, a győriek vezetőedzője is optimista a pünkösdhétfői visszavágó előtt.
– Nálunk van az előny, de kézilabdában nem lehet biztosra menni még ennél nagyobb különbség esetében sem – fogalmazott a szakember. – Nagyon fontos, hogy nem nekünk kell futni az eredmény után, ugyanakkor arra sem szabad játszani, hogy őrizzük előnyünket. Ez öngyilkos taktika lenne, így hiába az öt gól, igyekeztem úgy felkészíteni a lányokat, mintha döntetlen állásból indulna a második felvonás.
Az edző gondjait szaporította a héten Jókai Nóra sérülése. Úgy tűnik, a találkozóra rendbe jön a fiatal játékos.
– Nem tűnik komolynak a baj, így Nóra előreláthatólag pályára léphet Herningben – folytatta a tréner. – A játékosok egyébként jó hangulatban készültek, amikor szóba került a kupadöntő, mindenki győzelem kapcsán emlegette a finálét. Ez az egészséges önbizalom pedig kell ahhoz, hogy egy igazán kiugró sikert érjen el egy együttes.
Ami gondot okozhat, az a játékvezetők személye. Az este nyolc órakor kezdődő találkozót női páros fújja. Vura József azonban nem kíván ezzel foglalkozni.
– Tény, hogy az első meccsen bíráskodó páros hölgytagja enyhén szólva sem nekünk kedvezett, s a német duóról sincsenek kellemes tapasztalataink – mondta Vura József. – Ennek ellenére nálam nem téma a játékvezetés. Szent meggyőződésem, hogy amennyiben mindent megteszünk a pályán azért, hogy megnyerjük az EHF-kupát, akkor elégedettek lehetünk.