Jól szerepeltek

Elfogadhatóan teljesítettek a megyei csapatok a kézilabda NB II-
ben.

Egy tragédia azonban így is beárnyékolta a szezont.
A női bajnokságban a Graboplast-ETO utánpótlását nem számítva négy csapat képviseltette magát a megyéből. Közülük a legjobban a győri VKCSK szerepelt. Csomor Tibor együttese ugyanis mindössze egy pont hátránnyal az első kettő mögött a harmadik helyen várja a folytatást.

„A csapat talán az eddigi legkiegyensúlyozottabb idényét nyújtotta az NB II-ben. A bajnokságban fájó pont volt a tapolcai vereség. Örömteli, hogy a Magyar Kupában is messzire jutottunk. A csapatból kiemelkedő teljesítményt nyújtott Hoffmann Bea kapus és Raucsik Krisztina, de igazából valamennyi játékosomat csak dicsérni tudom. Remélem, tavasszal előre tudunk lépni” – mondta Csomor Tibor.

A Széchenyi ESE a negyedik helyen zárta az őszt. Simon József edző szerint ez több mint tisztes helytállás, s akár még a jobb szereplés is benne van a gárdában.

„Szerencsére nem ment el tőlünk senki a szezon során, így egy összeszokott csapattal szerepeltünk. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny első fele, az első öt közül bármelyik odaérhet a dobogóra. Az évad során maximálisan elégedett voltam a csapattal, az egyetlen keserűséget sem a lányok okozták, hanem az Alsóörs ellen a játékvezetők tevékenysége.”
A Mogaac-Mosonszolnok újoncként vágott neki az NB II-nek, s meg sem állt a hatodik helyig. A csapat technikai vezetője, Szabó Gáborné szerint ez a szereplés azért nem volt annyira váratlan.

„Bár mi a nyolcadik helyet céloztuk meg, úgy érezzük, megérdemelt a hatodik helyünk. Mi már korábban is indulhattunk volna az osztályban, de a feltételek, gondolok itt elsősorban a csarnokra, eddig nem voltak adottak. Most azonban Mosonszolnokon otthonra találtunk. Bízom benne, hogy tavasszal legalább ezt a pozíciót meg tudjuk őrizni. Ami még örömteli, hogy bár nagyon féltünk, milyen utánpótlást sikerül összehozni, a fiatalok még a felnőttcsapatnál is jobban szerepeltek.”
A tavaly még NB I/B-s Győrújbarát csupán a hetedik lett az őszi fordulók alapján. Bálló Ferenc elnök is úgy érzi, kicsit elmaradtak a várakozástól.
„Lehetett volna jobb is ez a félév, de sajnos két játékost megint elveszítettünk, Molnár Bea és Matetics Gabriella is eligazolt tőlünk. Szinte egész ősszel az ificsapat jelentette a felnőttgárda gerincét is. Ennek fényében nem olyan rossz a szereplésünk, az pedig külön pozitívum, hogy az utánpótlás két pont előnnyel az élen zárta a szezont. Ők remélhetőleg minimum dobogósok lesznek a végén, a »nagyok« pedig előrelépnek. Ehhez persze igazolni kell, az utolsó fordulóban már szerepelt nálunk Magyaróvári Adrienn, aki több élvonalbeli klubban is védett.”

A férfibajnokságban egy csapat, a Győrújbarát KSE szerepelt. Vesztergom Zoltán együttese nem szerepelt rosszul ősszel, mégsem az eredmények, hanem egyik játékosuk, Dobánszki Gyula halála miatt marad örökké emlékezetes ez az idény.

„Nehéz ilyen helyzetben értékelni, számunkra most nem az a legfontosabb, hogyan is állunk. Lényeg, hogy rendezzük a sorokat, s tisztességgel befejezzük a bajnokságot. Jelenleg minden képlékeny, a Gyula halála miatt félbeszakadt meccset sem tudjuk még, mikor pótoljuk. A felkészülés január közepén kezdődik, addigra talán kiderül, hogyan tudjuk folytatni, tudjuk-e pótolni játékosunkat. Mindenesetre most az ötödik helyen állunk, s a pontszámot tekintve teljesítettük a célt. Több bravúros győzelmet arattunk, de voltak nem várt vereségek is, összességében reális a helyezésünk.”