Jó hangulatban a három pontért

A héten újra Selymes Tibor irányításával készült az FC Sopron. Most Újpest ellen bizonyíthat a gárda.

Túljutott egy újabb edzőváltáson a soproni együttes, ismét az a Selymes Tibor dirigál a kispadról, akivel kezdte az idei bajnokságot és aki először jó egy éve vette át a csapatot. Akkor éppen az Újpest ellen debütált 1–1-es döntetlennel. A szakvezető nagyon szeretné, ha csapata ma itthon tartaná mindhárom bajnoki pontot. „Fontos lenne a győzelem, már csak azért is, mert egy esetleges sikerrel nagyot ugrana előre a tabellán a csapat. A héten kitűnő hangulatban készültek a srácok, nagyon jó mentalitással, hozzáállással edzettek. Bízom benne, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye.”

A soproni együttes pár hete a válogatottak programja alatt rendezett villámtornán 45 perc alatt 1–0-ra megverte az Újpestet. „Abból a mérkőzésből semmiféle következtetést nem szabad levonni. Mindkét csapatból hiányoztak játékosok, s ez a mai meccs már tétre, bajnoki pontokért megy. Abban reménykedem, hogy a jó hazai sorozatunk folytatódik, sikerül ismét győzelemmel megörvendeztetni a szurkolókat. Ehhez elsősorban alázat, fegyelem kell, no meg az, hogy játékosaim merjenek kockáztatni, bátran vállalják fel a játékot.”

Selymes Tibor több meghatározó labdarúgóját kénytelen nélkülözni az Újpest elleni összecsapáson. „Horváth András három sárga lap miatt nem játszhat, Bagoly Gábornak pedig – akinek egyébként lejárt az eltiltása – az Achillesével vannak problémái, Sira István pedig húzódással bajlódik.”
Egyelőre ideiglenes jelleggel Gendur László kapusedző mellett az utánpótlásnál dolgozó Végh Tibor segíti pályaedzőként Selymes munkáját. Az FC Sopron a hét végén három évre szerződtette a 22 éves ghánai középpályást, Felix Ankamah-t, aki remélhetőleg a REAC elleni idegenbeli bajnokin már Selymes Tibor rendelkezésére állhat – feltéve, ha a papírjai addig megérkeznek…

A ligacsapat MTK elleni 10–1-es veresége után a juniorcsapathoz irányított labdarúgók közül Ivancsics Gellért visszakerült az első együttes keretébe.

Az Újpest elleni mérkőzés kiemelt biztosítású. Ez azt jelenti, hogy a klub biztonsági szolgálata a szokásosnál nagyobb létszámban lesz jelen az összecsapáson és rendőrök is szolgálatot teljesítenek a stadionon belül.