Jó esély az aranyra: nem indul Pars ellenfele az atlétikai vb-n

A világ idei legjobbjával rendelkező kalapácsvető, Alekszej Zagornyij nem indul az augusztus 27-én rajtoló tegui atlétikai világbajnokságon.

Az orosz versenyző az egyetlen, aki idén nagyobbat dobott Pars Krisztiánnál. Az orosz válogatott kapitánya, Valentyin Maszlakov szerdai bejelentése szerint Zagornyij azért nem tud részt venni a dél-koreai vb-n, mert nem épült fel hátsérüléséből.

A kalapácsvető az oroszországi Jerinóban június 4-én dobott 81,73 méterrel vezeti az idei ranglistát, de további három legjobb kísérleténél is messzebbre szállt a szer, mint a rangsorban második magyar legnagyobb dobásánál.

A tavaly Európa-bajnoki bronzérmes Pars a szekszárdi országos bajnokságon múlt vasárnap elért 80,63 méterrel áll a második helyen a 2011-es listán.

“Mostanában már nem dobott nagyokat Zagornij, két hete az orosz bajnokságon is csak ötödik lett – mondta a hírre reagálva Pars az MTI-nek. – Láttam versenyezni, úgy dob, mint Zrínyi, megpörgeti, aztán kirohan a körből. Lehet, hogy ezt Oroszországban elnézik és bemérik érvényesnek, így születhettek a 80 fölötti eredmények.” Pars hozzátette, a hétvégén Tapolcán indul egy tesztversenyen, majd jövő pénteken utazik el Teguba, a vb-re.