Huszti követheti Gerát Angliába

Az angol átigazolási időszak augusztus 30-áig tart, s nem lenne meglepetés, ha skóciai remeklése után az utolsó pillanatokban a Ferencváros középpályása, Huszti Szabolcs Nagy-Britanniában "ragadna".

A tehetséges játékos iránt a szintén az FTC-től Angliába szerződött Gera Zoltán csapata, a Premier League-be frissen feljutott West Bromwich Albion érdeklődik. Amely egyébként szerdán, az angol bajnokság harmadik fordulójában 1-1-et játszott a Tottenhammel, s a birminghamiek gólját épp Gera szerezte.

A West Bromwich Albion vezetőedzője, Gary Megson úgy tűnik, elégedett Gera Zoltánnal, hiszen nem lehet véletlen: az exferencvárosi technikás támadó után újabb magyar játékost nézett ki magának a gárda trénere. Az újonccsapat nem keveset, másfélmillió fontot fizetett Geráért, s az átigazolási szezon véghajrájában a birminghami klub ugyanennyit rászánna Huszti Szabolcsra is – értesült az [origo] megbízható angliai forrásból.

Huszti pár hónapja kölcsönben még a Sopronban játszott, majd berobbant Lothar Matthäus válogatottjába, s ezután azonnal vissza is hívta a Fradi, legutóbb pedig Skóciában villogott. A glasgow-i Hampden Parkban rendezett találkozón óriási meglepetésre a vb-selejtezőre készülő Matthäus-csapat 3-0-ra diadalmaskodott a honfitárs kapitány Berti Vogts tanítványai ellen, s a három találatból kettőt a 21 esztendős tehetség vállalt: higgadtan értékesített egy tizenegyest, majd egy bombagóllal vétette észre magát.

Észre is vették Angliában, hogy Huszti megfelelő képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy a Premier League-ben játsszon: a WBA minden követ megmozgat, hogy leszerződtesse a középpályást. Angliában tudni vélik: sok múlik azon, hogy a Ferencváros bejut-e a Bajnokok Ligájába. Ha igen, akkor László Csaba megtartaná a kulcsemberré előlépett Husztit, ellenkező esetben azonban nem biztos, hogy képes lenne ellenállni a magyar bajnok újabb másfélmillió fontnak. Mivel – sajnos – nem sikerült a prágai bravúr a Fradinak, Huszti eligazolásának megnőttek az esélyei.