Győrött maradt a vándorserleg

Kézilabda - A IV. Országos Szurkolói Kézilabdatornán az első helyet a győri Green Danger szerezte meg. A másik győri gárda, a BKU/WJ a nyolcadik helyen végzett.

Hatalmas küzdelmet hozott az országos szurkolói torna, hiszen a helyosztókon több ízben is csak egy-két gól döntött, sőt, a bronzmeccsen büntetőpárbaj után alakult csak ki a végeredmény.

A csoportmeccsek során a győri csapatok közül a Green Danger a Gyömgyöst 12–6-ra, a Veszprémet 12–8-ra verte, míg a szegediektől 9–6-ra kikapott.
A másik győri gárda, a BKU/WJ ugyan két szoros meccsen alulmaradt – 5–4-re kapott ki a Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda és 9–6-ra a Red-Blue Pan-
thers Vác együttesétől –, a harmadik helyezettek közül mint második legjobb, bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Fan Club Csurgó 12–9-re felülmúlta őket.

A nyolc között a Green Dangerre az SZBP Komló várt, s nagy csatában végül 13–12-es győri győzelem született.

A folytatásban az 5–8. helyért vívott mérkőzéseken a nyíregyháziak 11–8-ra legyőzték a BKU/WJ-t. A győriek végül a 7. helyért vívott meccsen is kikaptak a váciaktól 16–11-re.

Az elődöntőben a Green Danger szoros mérkőzésen vágott vissza a szegedieknek a csoportkörben elszenvedett vereségért (9–7). A döntő az előző évi torna fináléjának visszavágója volt. A hazai pályán játszó Green Danger végig vezetve győzte le a Csurgó együttesét (23–22), így a torna történetében első alkalommal szerezte meg a díszes trófeát, ezzel együtt pedig Győrbe került a Magyar Kézilabda Szövetség vándorserlege is.
A bronzmérkőzésen harminc perc alatt nem bírt egymással a Szeged és az FTC, a büntetők után végül az alföldiek örülhettek.

A torna legjobb kapusa Miklós Zsolt (Komló), a döntő legjobb játékosa Lőczi Szabolcs (Csurgó), a torna gólkirálya 23 találattal Farmosi Szabolcs (Komló) lett. A torna legfiatalabb játékosa a 11 éves Győri Dániel (BKU/WJ) volt.