Győriek a magyar válogatott keretében

Gálaesttel ünnepli megalakulása 15. évfordulóját a Magyar Darts Szövetség a fővárosi Építők népligeti teniszcsarnokában.

A program első részében amatőr férfi és női steel (hagyományos) versenyt rendeznek. Ezután, 15 órától a Magyarország–Ausztria  barátságos viadal következik, amikor is szintén mind a két nem  képviselői vetélkednek majd. A magyar csapatban két győri versenyző, Köntös Zsófia, valamint Rucska József, a Docugroup Győri DC dobói is a táblához állnak.

A szombati esemény fénypontja a Magyarországon  három éve veretlen Bezzeg Nándor és az angol profi dartsbajnok, Mark  Dudbridge 19 órakor kezdődő gálamérkőzése lesz. A szigetországi játékos – aki tagja a  világranglista első tíz helyezettjének – az első hivatásos versenyző  a sportágból, aki fellép a magyar közönség előtt. 

A rendezvény sajtótájékoztatóján a szövetség elnöke, Élő Norbert  elmondta, reméli, hamarosan olimpiai sportágként köszönthetik a  dartsot, és kérte, minél többen támogassák a már tömeges  érdeklődésnek örvendő sportágat.

„Nagyszerű eredményeket tudunk felmutatni, fennállásunk eddigi  15 éve alatt 70 érmet szereztünk a különböző versenyeken és több  mint ezer versenyző található az országban. Ez az egyetlen sport,  ahol nincsen korhatár” – mondta az elnök.

Köntös Zsófia nemrég a vecsési I. osztályú viadalon egyéniben és Fekete Nórával (Soul DC) az oldalán párosban is diadalmaskodott, itt Rucska József a hetedik helyet szerezte meg. Köntös Szlovákiában az aktuális EDU-ranglistaversenyen – ahogy klubtársa, Mészáros Ferenc is – 5. lett, s az összetettben a második helyen áll. Ugyan másik szakágban, de softban is remekelt Köntös. Az országos versenysorozat fővárosi állomásán egyéniben a maglódi Törő Zsuzsával nyert aranyat.

Ezen a versenyen a Docugroup Győri DC játékosai közül az extraligában Rucska József 3., Gémesi Atila 5., Domonkos Sándor 6. lett. Egyéniben Raszler József és Horváth Klaudia 5., párosban a Rucska–Háber 2., Mészáros–Gémesi 3., Domonkos–Boczor 4., Horváth K.–Sveiler duó 5. helyezést szerzett.