Győri junior a VB-n

Vasárnap a férfi légpisztolyosok versenyével kezdődött meg Zágrábban a sportlövők világbajnoksága,

Vasárnap a férfi légpisztolyosok versenyével kezdődött meg Zágrábban a sportlövők világbajnoksága, amelyen az érmek mellett az olimpiai  kvótákért is küzdenek. Győrt a junioroknál Szigeti Dávid képviseli.
A magyar csapat 47 versenyzővel (28 felnőtt-, 19 juniorkorú sportlövővel) utazott a a négyévente esedékes vb idei kiadására,  amelyen minden szakágtól legalább egy érmes helyezést, valamint  döntős szerepléseket vár a Kissné Oroszi Edit, a puska, pisztoly és  futócél szövetségi kapitánya, míg Vasvári Erzsébet, a koronglövők  szakvezetője két döntős pozícióban reménykedik. 

A világbajnokságon a Világkupáktól eltérően nem csak egy-egy  kvalifikációs helyet osztanak számonként. A legjobb helyzetben a  férfi és női légpuskában és légpisztolyban szereplők vannak. Ezekben  a viadalokban ugyanis öt-öt kvóta talál gazdára, így itt szerencsés  helyzetben akár már a nyolcas döntőbe jutás is pekingi repülőjegyet  érhet.

A Győri Lövész Klubot a tehetséges junior  Szigeti Dávid képviseli, az écsi lakhelyű, ám komáromi színekben versenyző Horváth Gábor szintén a juniorok közt bizonyíthat a világversenyen. A mindvégig utazásra esélyes Laczik Anita (Patent Győri LK) sajnos nem jutott ki a világversenyre.
Laczik Zsolt, a Patent Győri LK vezetőedzője:

„Anita remekült szerepelt a korábban rendezett olimpiai reménységek tornáján, azonban az ezt követő válogató, az úgynevezett »szétlövés« már nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Kvalifikálta magát, s eredményei alapján a vb-n lenne a helye ifj. Laczik Zsoltnak, akinek  tanulmányai miatt ezt a versenyt is ki kellett hagynia. Szerencsére azért, ahogy azt megszokhattuk, képviseli klubunkat sportlövő, remélem, Szigeti Dávid jól szerepel a világversenyen.”

A magyarok kerete, férfiak, puska: Sidi Péter, Mlinkovics Tibor, Háner Tamás, Herczegh Szabolcs, Nemesi Zsolt. Pisztoly: Papanitz Zoltán, Simon Attila, Karacs Zsolt. Gyorstüzelő pisztoly: Pálinkás Lajos, Takács Tibor. Korong: Gerebics Roland, Putz István, Somogyi Árpád, Bognár Richárd. Futócél: Tasi Tamás. Központi gyújtású pisztoly: Csuka Zoltán. Nők, puska: Joó Éva, Krzyzewsky Beáta, Miskolczi Júlianna, Nagy Zsófia,  Tóth Anita. Pisztoly: Csonka Zsófia, Sike Renáta, Erdős Dorottya, Takács Kornélia. Korong: Igaly Diána. Futócél: Máthé Edit, Kuti Orsolya. Junior fiúk, puska: Gábli Sándor, Veres Ádám, Horváth Gábor.  Pisztoly: Pál Balázs, Bencz Lajos, Vass Zsolt. Korong: ifj. Szollár András. Futócél: Belák András, Kocsis Roland, Kocsis Norbert, Szigeti Dávid. Junior lányok, puska: Karmacsi Ildikó, Gábli Orsolya, Borbély Erzsébet. Pisztoly: Végh Barbara, Eiselt Judit, Babicz Sára, Nemes Adrienn. Futócél: Keczeli Bianka.