Győri ETO: Következik a harmadik siker?

Labdarúgás - Két győztes bajnoki találkozó után szombaton a REAC csapatát fogadja a Győri ETO FC. Egervári Sándor vezetőedző szerint tovább javuló játék szükséges ahhoz, hogy két vállra lehessen fektetni a rákospalotaiakat.

A Tatabánya, valamint a Siófok legyőzése után érthetően bizakodva várja a szombat délutáni REAC elleni összecsapást a Győri ETO FC legénysége.

Egervári Sándor vezetőedző ugyan nem becsüli le az ellenfelet, de ő is úgy gondolja, ennek a mérkőzésnek a zöld-fehérek az esélyesei.

Valóban nekünk van nagyobb sanszunk a három pont megszerzésére – kezdte a vezetőedző –, de azt is tudjuk, hogy ellenfelünket rutinos, érett labdarúgók alkotják, csak fegyelmezett és javuló játékkal sikerülhet legyőznünk őket. Ezzel természetesen nemcsak én, futballistáink is tisztában vannak.”

Visszatérve a Sopron elleni vesztes Liga-kupa-mérkőzésre, a szakvezető elárulta, a vereség ellenére nem bánta meg, hogy nem a legjobb összeállításában küldte pályára a csapatot.

Tovább kell látnunk az orrunknál, hosszú távon kell gondolkodnunk, ezért kaptak lehetőséget most a fiatalabb futballisták. Néhány rutinosabb játékos is a pályán volt, igaz, köztük is akadt, aki képessége és tudása alatt teljesített, de nem fogom megmondani, hogy ki vagy kik voltak azok, ugyanis nyilvánosan sohasem szoktam bírálni a játékosaimat. Ez a csapat belügye, amit az öltözőn belül kell értékelni. A REAC elleni mérkőzés nyilván más lesz, mint a Sopron elleni volt, hiszen azok lépnek pályára, akik az elmúlt két sikeres bajnokin szerepeltek. Szeretném, ha a szurkolókban is tudatosulna, két győztes találkozó után játszunk ismét hazai környezetben. A mérkőzésen a saját akaratunkat kell ráerőltetni az ellenfélre, jó lenne, ha ez a kilencven perc a mi támadásainkról, illetve a REAC védekezéséről szólna.”

A szakvezető biztosan nem számíthat a térdsérüléssel bajlódó Böőr Zoltánra.

Középpályásunk egy hetet töltött Kalocsán, s jó hír, hogy jelenleg úgy néz ki, elkerülheti a műtétet. Nikolovnak egy edzésen aláfordult a bokája, s Bajzát is hagyott ki edzéseket. Remélhetőleg utóbbi kettőre azért számíthatok a REAC elleni mérkőzésen.”

Úgy tudjuk, ha Böőr Zoltánt mégis operálni kell, a klub leigazolja Rudolf Urbant, akit nemrég teszteltek Győrött. A 28 éves ballábas középpályás hétszeres szlovák válogatott, az elmúlt idényt az Inter Bratislavában töltötte.

Szeitz Tibor