Gyirmóti és soproni búcsú

Nagyszerűen előkészített létesítménnyel fogadták Gyirmóton az ország legnépszerűbb csapatát.

Gyirmót – FTC 1-3

16. p: Megszerezte a vezetést az FTC. Bognár remek cselek után jobbról adott középre, a labda megpattant egy hazai védő fején, majd Tököli elé pattant, a támadó pedig nagy erővel a kapu bal sarkába továbbított. 0–1.

20. p: Károlyi a jobb oldali szögletzászló közeléből végezhetett el szabadrúgást, a labda Kemenesen is túl szállt, és a jobb kapufáról vágódott a mezőnybe.

28. p: Lipcsei indította a középen előretörő Demét, aki hosszan tette maga elé a labdát, így Sánta tisztázhatott, azonban a kapusról kipattanó labda Tököli elé került, aki zavartalanul az üres kapuba gurított. 0–2.

45. p: Tököli végzett el egy bedobást, s szándékosan a túl közel álló Szabó Cs.-nek dobta a labdát. Bede a hazai játékosnak sárga, Tökölinek piros lapot mutatott fel.

49. p: Deme ugratta ki középen Lipcseit, aki teljesen egyedül maradt Sántával szemben, majd laposan a kapuba gurított. 0–3.
60. p: A kitörő Tóth N.-t, Dragóner rántotta le, Bede habozás nélkül kiállította.

66. p: Gólt szerzett a Gyirmót. Egy bal oldali szöglet után Tóth N. öt méterről fejelt a léc alá. 1–3.

92. p: Tímár páros lábbal csúnyán „beleszállt” Lászlóba, Bede természetesen kiállította.

Nagyszerűen előkészített létesítménnyel fogadták Gyirmóton az ország legnépszerűbb csapatát. Ennyi nézőt még nem látott az egyre szépülő gyirmóti pálya: több mint ötezren várták a kezdő sípszót. Így igazi futballhangulatban kezdődhetett a visszavágó, amelyet az egy gól előnnyel érkező Ferencváros kezdett jobban. Tököli többször is helyzetbe került, harmadik nagy lehetőségét már nem is hibázta el, majd újból betalált, amivel tulajdonképpen el is dőlt a továbbjutás sorsa. Még szünet előtt megfogyatkozott a Fradi, ám mégis növelte előnyét. A gyirmótiak Tóth révén egyre aktívabban futballoztak és egy újabb emberelőny után szépítettek. A mérkőzés utolsó harmadában fölényben játszott a hazai gárda, amelynek azonban további találatot nem sikerült szereznie, így 4–1-es összesítéssel a Ferencváros jutott tovább.

Hannich Péter: – Akik látták a mérkőzést, remélem, jól szórakoztak, megpróbáltunk mindent, sajnos két durva védelmi hiba eldöntötte a mérkőzést.

Gellei Imre: – A karácsonyfa alá képzeletben oda tudjuk tenni ezt a továbbjutást. Köszönjük szurkolóinknak a támogatást.

További eredmények

Nyolcaddöntő, visszavágó:
Vác-Vasas 1–1 (1–1). Gsz.: Laskai (36.), ill. Pandur (27.). Továbbjutott: a Vasas, 3–2-es összesítéssel.

Kaposvár–Budapest Honvéd 0–4 (0–1). Gsz.: Dobos (33., 56.), Kovácsevics (65., öngól), Hercegfalvi (69.). Piros lap: Kozmér (57.), Zahorecz (78.), ill. Hercegfalvi (78.). Tj.: Budapest Honvéd, 5-1-es összesítéssel.

DVSC–Dunaújváros 3–0 (1–0). Gsz.: Anibal (22., öngól), Zsolnai (53., 64.). Tj.: DVSC, 4–0-ás  összesítéssel.

REAC–ZTE 4–3 (2–2). Gsz.: Torma (9.), Pusztai (30., 86.), Nagy G. (74.), ill. Waltner  (11., 26.), Ferenczi (75.). Piros lap: Bárányos (45., REAC). Tj.: ZTE, 4–4-es összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal.

Nyolcaddöntő, első mérkőzés: Lombard-Pápa–Újpest 0–2 (0–2). Gsz.: Tóth B. (11.), Nagy (44.).

A Lombard-Pápa–Újpest és az MTK–Győri ETO FC (1–3) párharc visszavágóit november 29-én rendezik 18, illetve 17 órától.

DVTK – FC Sopron 4-1

Továbbjutott: DVTK 6-2-vel, kettős győzelemmel.
Nem beszélt a levegőbe Selymes Tibor, amikor azt fejtegette: támadószellemben kell futballozni fiainak. Az 5. percben a hazai 16-osról Feczesin durrantott nem sokkal a jobb, három perccel később pedig Szabó lőtt 22 méterről a bal sarok mellé. A folytatásban is érződött: a Sopronnak fontosabb a gólszerzés, veszélyesebb volt kapura a vendégcsapat. A 20. percben Birtalan ügyes átadásával Feczesin lépett ki, de hosszan szöktette magát, Szalma merész kifutással tisztázott. Rabóczkinak először a 33. percben kellett játékba avatkoznia, Sipeki jobboldali beadása után öklözte ki a labdát Douva elől. A 37. percben eredményre vezetett a Sopron gólratörőbb játéka: Birtalan ugratta ki a jobbösszekötő helyén kilépő Feczesint, aki a kivetődő Szalma fölött bombázott a DVTK kapujába (0-1).

A félidő végén még Munteanunak volt egy ígéretes, veszélyes 28 méteres löveése, ám a labda elkerülte Szalma kapuját. Szünet után kiegyenlítettebb lett a játék,ekkor enyhe fölényben játszott Selymes Tibor együttese. A DVTK  negyed óra elteltével egy kontrából egyenlített. Douva még a kapufát találta el, a kipattanót pedig Sipeki lőtte Rabóczki kapujába (1-1). A DVTK egyenlítő gólja után alapvetően megváltozott a játék képe. A félidő közepén már a hazaiak vezettek, s emberelőnybe is kerültek. A 65. percben Douva lépett ki, majd Bagollyal ütközött a soproni 16-oson belül. A játékvezető 11-es ítélt, a soproni csapat kapitánya pedig reklamált, amiért Szabó játékvezető kiállította Bagolyt. A tizenegyesből Szögedi a jobbra vetődő Rabóczki mellett a kapu közepébe lőtt. (2-1).

Az emberhátrányba került Sopronnak menni kellett előre. A DVTK kihasználta az emberelőnyt, s hogy a vendégcsapatnak támadnia kell. Sipeki vezette le a labdát csaknem az alapvonalig, beadás helyett a bals sarokba bombázott. (3-1). Ezzel a góllal végképp megtört a Sopron ellenállása. A kegyelemdöfést a csereként beállt Simon adta meg a Sopronnak. Rubint kiugratásával kilépett, rávezette a labdát Rabóczkira, kicselezte a soproni kapust, s a kapuba gurított. (4-1) Hatvan percig volt esély a hátrány ledolgozására, majd miután emberhátrányba került a Sopron, már csak a Diósgyőr győzelmének aránya volt kérdéses.

Csank János
: – Kezdetben „fejben” nem voltunk a pályán, így a játékosaim nem tudtak felpörögni. Szünet után pontosabban játszottunk, gördülékeny támadásokat vezettünk. Szurkolóink kicsit korán kezdtek el fütyülni, ugyanis egy mérkőzés két félidőből áll, és ez a csapat nem ezt érdemli, különösen egy kupamérkőzésen.

Selymes Tibor: – Parádés első félidőt produkáltunk. Megszereztük a vezetést, utána viszont több helyzetet is kihagytunk. A folytatásban két egyéni hibából két gólt kaptunk, majd jött a piros lap, amely után összezuhantunk. Megérdemelten nyert a Diósgyőr.