Görbicz még nem elégedett

Jóval a várakozások felett teljesített eddig a magyar női válogatott a szentpétervári világbajnokságon.

A csapat egyik meghatározó játékosa a győri Görbicz Anita. Bár hivatalosan az első hat hely megszerzését tűzte ki célul a magyar szövetség a női válogatott elé, a megfiatalított magyar válogatottól mégis óriási eredmény, hogy már a középdöntők befejezése előtt egy fordulóval biztosította helyét a legjobb négyben. A sikerekben elévülhetetlen érdemei vannak a magyar bajnok Graboplast-ETO irányítójának, Görbicz Anitának, aki a csapat egyik húzóembere. Görbicz a góllövőlistán hét meccsen lőtt negyvenhat góljával negyedik, míg a „kanadai táblázaton” – a gólok és a gólpasszok összesített táblázatán – is az előkelő hatodik helyet foglalja el. Nem mellékesen a labdaszerzésekben eddig az egész mezőny fölé nőtt.

„Nem vagyok teljesen elégedett a saját teljesítményemmel, szerintem tudok ennél jobban is játszani – mondta szerényen eddigi teljesítményéről Görbicz Anita. – Annak persze nagyon örülök, hogy ilyen eredményes a válogatott. Ennek legfőbb titka azt hiszem, a csapategységben kereshető. No meg abban, hogy mindig csak a következő meccsre koncentrálunk, s nem azt számolgatjuk, hogy mi lenne nekünk a legjobb.”

Talán ennek is köszönhető, hogy a szlovénok elleni pontvesztés után a csoport papíron két legerősebb válogatottjának legyőzésével jutott tovább a középdöntőbe Németh András gárdája.

„Hiába vagyunk már biztos elődöntősök, most sem azt figyeljük, kivel lenne jobb játszani. Tesszük a dolgunkat, s akárki kerül az utunkba, mindent megteszünk a győzelemért. Többen is kérdezik, mit szólnék egy románok elleni mérkőzéshez, lévén három klubtársam is szerepel ott. Akármennyire is szeretem Gogirlát, Bradeanut és Lazert, ez most nem a Graboplast-ETO, hanem a magyar válogatott. Gondolom, a román lányok is ebben a szellemben lépnek pályára.”

Remélhetőleg egyébként nem lesz akadálya annak, hogy Görbicz a vb utolsó napjain is szerepeljen, bár a szerda esti edzésen comb-
izomhúzódást szenvedett. Az biztos, hogy a magyar idő szerint ma 17 órakor kezdődő oroszok elleni, tulajdonképpen igazi tét nélküli mérkőzésen, melyet a Sport1 élőben közvetít, nem léphet pályára.
Görbicz Anita öröme még korántsem teljes, ráadásul a szerdai edzésen meg is sérült.