ETO-stadion: marad a konténerváros

Csúszik a győri stadion felújítása: a futballkollégium befejezését 2005 végére ígérték a szakemberek.

Kattintson a látványtervekre >>


A keleti lelátó alapozása befejeződött, a hónap végén vagy december elején kezdődhet el a tribün szerkezetének felépítése a győri ETO-stadion rekonstrukciós munkálatai során.

Idén januárban a játékoskijáró felőli lelátó bontási munkálataival, később az öltözőépület átalakításával kezdődött el a győri stadion felújítása. Az első ütem, vagyis az új lelátórész, valamint az öltözőépület és a futballkollégium befejezését júniusban 2005 végére ígérték a szakemberek. Nos, úgy fest, ezt a határidőt nem sikerül tartani, Kovács Péter, a rekonstrukció projektvezetője szerint elképzelhető, hogy csak a jövő év elején készül el a tervezett beruházás első fázisa.

„Augusztusban három hétig folyamatosan esett az eső, majd a csapadék megszűnése után két hetet kellett várni a talaj kiszáradásáig, ami természetesen megnehezítette, hátráltatta az alapozási munkálatokat. Mára ez teljesen elkészült, tíz méter mélységben kellett építkezni, több ezer köbméter beton került a megújuló épületbe. Hamarosan, november második vagy december első felében egy sokkal látványosabb munka, az úgynevezett fej-, vagyis a kiszolgálóépület és a kollégium gépészeti berendezéseinek telepítése, illetve a lelátó szerkezeti elemeinek felépítése kezdődik el.”

Egyelőre tehát nincs más megoldás, a klub továbbra is a már megszokott konténerekben „üzemel”. A projektvezető hozzátette, a késés ellenére sem mondtak le róla, hogy a teljes beruházás jövő év közepén véget érjen. Emlékeztetőül, Kovács Péter januárban így nyilatkozott: „Az egész felújítás 2006 közepére fejeződhet be. Ez nemcsak a keleti tribün és a kiszolgálóépület újjászületését, hanem a teljes lelátó és egyéb sportlétesítmények megépülését is jelenti.”

„Természetesen a csúszás befolyásolhatja az egész rekonstrukció határidejét, de továbbra is cél, hogy  tartsuk az eredeti időpontot. Külföldről már beszereztük a lehető legmodernebb gépészeti berendezéseket, amiket a stadionba szántunk. Ezek beszerzésére így már nem kell energiát fordítanunk, csak be kell építtetni ezeket. Ebben pedig, mint ahogy arra már a tervezői, anyagbeszállítói munkálatokban is volt példa, számítunk a helyi érdekeltségű vállalkozások szakértelmére, segítségére is.”

Korábban >>

Augusztustól rekonstrukció? (2004-07-30) >>
Bontják az ETO-stadiont (2005-01-04) >>
Győr nem mondott le a stadionfelújításról (2002-12-16) >>
Győr: Jövőre Rekonstrukció? (2003-11-17) >>
Huszonöt éves a győri stadion (2002-11-07) >>
Konténerekben az ETO (2005-04-15) >>