Hallgassa élőben!

ETO- Bayern München a centenáriumon

Várhatóan telt ház előtt rendezik ma 18 órakor a Győri ETO FC–Bayern München barátságos labdarúgó-mérkőzést. Minden belépő eredeti Bayern-mezt kap ajándékba.
Kattintson a képre >> Az ajándékmez

Az idén 100 éves győri klub centenáriumi rendezvénysorozatának legkiemelkedőbb eseményére kerül sor ma az ETO-stadionban, ahol a bajor sztárgárda, a Bayern München vendégszerepel. A német csapat legjobb összeállításában érkezik Győrbe és a játékosokon kívül a klub vezetői közül Karl-Heinz Rummenigge elnökhelyettes és Uli Hoeness menedzser is az együttessel érkezik.

A német gárda szponzorainak jóvoltából minden jegytulajdonos egy eredeti Bayern-mezt és egy sapkát kap ajándékba. Összeállításunkból megtudhatják, hogy a mérkőzésen kívül milyen programok várják a kilátogató szurkolókat, valamint megszólal a találkozó néhány győri főszereplője, így Stark Péter, Darko Peric, valamint Reszeli Soós István klubigazgató is. Győrött gálameccsre készülnek A Győri ETO alapítása századik évfordulójának fénypontja lesz a mai mérkőzés.

Hétfőn még óriási volt a készülődés az ETO-stadionban és környékén. A lelátók megerősítése már megtörtént, csinosodott a klubház, az öltöző. Egyelőre azonban Ballackék helyett csupán festékszag és takarítóbrigádok fogadták a stadionba kilátogatókat. Természetesen a győri vezetők, játékosok javában készültek. Az edzés után Reszeli Soós István szakmai igazgató kihirdette azt a kezdőcsapatot, amely a bajor sztáregyüttes ellen lép majd pályára.

Jobban várja, mint Lopezt

„Mivel a televíziós közvetítést milliók fogják megnézni, úgy gondolom, a presztízs mellett minden játékosunknak egy óriási kiugrási lehetőség is a Bayern elleni barátságos mérkőzés. Amolyan gálameccsre készülünk, ahol szeretnénk jó edzőpartnere lenni a sztáralakulatnak. Tudjuk, hogy a Bayern látványos, remek és nagyon gyors futballt játszik, remélem, sikerül velük felvenni a versenyt. Úgy gondolom, a tétnélküliség miatt különösebb stressz nélkül léphetnek pályára a játékosok. Megegyeztünk abban is a Bayern vezetőivel, hogy korlátlan számú csere áll mindkét csapat rendelkezésére.”

A szakmai igazgató még nem dirigált olyan együttest, amely egy világsztár csapat ellen szerepelt volna. „Csakúgy mint a játékosoknak, életem talán legnagyobb élménye lesz ez a Bayern elleni összecsapás, bár bevallom, annyi mindent kellett intéznem a klub bal és ezzel a találkozóval kapcsolatban, hogy szinte időm sem volt felfogni, mekkora dolognak is nézünk elébe. Örülök, hogy részese lehetek ennek a nem mindennapi eseménynek, nagyon nagy dolog, hogy így ünnepelhetjük az ETO századik születésnapját.
Hogy mennyire várom a mérkőzést? Talán jobban mint egy randevút mondjuk a nagyon csinos Jennifer Lopezzel.”

Beteljesült álom

Az ETO csapatkapitánya, Stark Péter elmondása szerint 11 éves kora óta szurkol a Bayern Münchennek. Azzal, hogy most a bajorok ellen lép pályára, gyerekkori álma teljesült. „Részemről óriási várakozás előzi meg a meccset. Amikor először volt róla szó, hogy Zé Robertóék esetleg Győrbe jönnének, bevallom, nem nagyon hittem benne. Egyébként nem magukat a já tékosokat kedvelem, hanem mint klubot szeretem a Bayern Münchent. Igaz, a csapat kiváló kapusa, Oliver Kahn mentalitása közel áll hozzám.”

A mérkőzés előtti napon hatalmas volt az érdeklődés a még megmaradt belépőkért. Minden bizonnyal tehát telt ház fogadja majd a két együttes párharcát.

A Bayern nem Fradi

„Játszottam már ugyan telt ház előtt, de azt hiszem, ez a meccs más lesz, mint mondjuk egy Fradi elleni rangadó. Nekem is és társaimnak is erőt kell merítenünk ebből, hiszen nem gyakran jön el egy ilyen csapat az országba, a városunkba.” Bármilyen furcsa, a győri csapat színeiben egy olyan labdarúgó is pályára léphet, aki egy évtizeddel ezelőtt – igaz, csak az amatőrcsapatnak – a Bayern München tagja volt. Darko Pericről van szó, aki tizenhét évesen még a német együttesben szerepelt.

Peric vágya és a realitás

„Samuel Kuffour az, aki a mostani Bayernből szintén a bajor amatőrcsapat tagja volt. Más azt hiszem, nem szerepelt abban az együttesben. Nagyon fiatal voltam, lenyűgözött a profizmus, a közeg, ami ott fogadott. Mit jelent nekem most velük szemben a pályára lépni?

Nem is tudom, még nem érzek semmi különöset, talán majd a meccs előtt. Tudom, hogy egy kiváló gárda lesz az ellenfelünk, hiszen nyomon követhetjük a televízióban hétről hétre a német bajnokság összecsapásait, azonban ez mégiscsak egy barátságos találkozó lesz.” A horvát idegenlégiós mostanában remekül játszik klubcsa patában, rendre az együttes legjobbjai közt szerepel. „Még nem futballoztam nagyon sok néző előtt, biztos vagyok benne, hogy hatalmas hangulat lesz a stadionban, s ez ösztönző hatással lesz ránk, játékosokra is. Szerencsére mostanában tényleg jól megy a játék és gólokat is lőttem. Hogy a Bayern ellen is betalálok-e? Nem tudom. Persze nagyon szeretnék, de néha más a vágyakozás és más a realitás.”

Korábban >>

A Bayern-meccs lesz az ETO 100 fénypontja (2004-04-16) >>
A Bayern-várás kronológiája (2004-04-15) >>
Győrbe jön a Bayern München? (2003-02-28) >>
Május 18-án jön Győrbe a Bayern (2004-04-15) >>