Egy arany és két ezüst az ob-n

Az elmúlt hétvégén Székesfehérváron rendezték meg a SportLife Média 112. felnőtt atlétikai országos bajnokságot, melyen kiválóan teljesített Babos Rita, a Győri Dózsa válogatott atlétája.

A sportoló 13,06 méteres eredménnyel hármasugrásban aranyérmet szerzett, míg magasugrásban (179 cm) és távolugrásban (597 cm) egyaránt a dobogó második fokára állhatott fel.

Az érintett elmondta: elégedett a szereplésével. Annál is inkább, mert a három ugrószám egymás után következett, amely elég nehéznek számít. Célja egy aranyérem volt, amelyet sikerült további két éremmel „megfejelni”.

Babos Ritát egyébként éppen a bangkoki főiskolás világbajnokság kapcsán rendezett ünnepélyes eskütételt követően értük el telefonon.
Mint arról a Kisalföldben korábban már beszámoltunk, augusztus 8. és 18. között Thaiföld ad otthont a XXIV. Nyári Universiadénak. Tizenegy sportágban 85 versenyző képviseli majd a magyar színeket, közöttük a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán tanuló Babos Rita is.

Az atléta augusztus 6-án utazik Thaiföldre és mindhárom ugrószámba nevezett. A verseny programja azonban nem biztos, hogy lehetővé teszi valamennyi számban az indulást – pillanatnyilag úgy fest, a hármasugrás egybeesik a magasugrással –, ám tervei szerint azért legalább egy döntőbe szeretne bekerülni.

Esélyes magyarok

Az éremszerzésre az olimpiai bajnok mellúszó Kovács Ágnes, a tőröző Varga Gabriella és a párbajtőröző Szász Emese, a tekvondós Tóth Balázs, a sportlövő Csonka Zsófia és a férfi vízilabda-válogatott pályázik a legjobb eséllyel.

Az egyetemisták és főiskolások világjátékának 1957 óta íródó történetében a magyar csapat eddig két alkalommal maradt aranyérem nélkül – 1967-ben Tokióban nem indult. Legutóbb, 2005-ben Izmirben egy arany, két-két ezüst és bronz volt a mérleg.