Duatlon világbajnokság Győrben

A budapesti országos bajnokság alapján eldőlt, hogy kik képviselhetik Magyarországot májusban a győri rövid távú duatlon-világbajnokságon.

A honi triatlonszövetség tájékoztatása szerint mint rendező ország nyolc versenyző nevezhető minden kategóriában, s ezt a lezajlott, vb-válogatónak is meghirdetett országos bajnokság alapján jelölték ki.

A nőknél a papírformának megfelelően a korábbi világbajnok Csomor Erika (Budaörsi TK) diadalmaskodott nagy, több mint kétperces előnnyel a címvédő Brassay Réka (VTE), illetve Halász Annamária (Spuri SC) előtt. Egyedül a budaörsi klasszis teljesítette két órán belül (1:58:32 ó) a 10 km futásból, 40 km kerékpározásból, majd újabb 5 km futásból álló távot. Az első nyolcban végzett, így szintén világbajnoki résztvevő lett Bakonyi Fruzsina, Kiss Melinda, Bátai Réka, Forró Zsófia és Czékmán Ágnes.

A férfiaknál izgalmasabban alakult a verseny, hiszen négyen egyszerre kezdték meg a második futást, s közülük hárman fél percen belül értek célba. Végül Lipták Tamás (Debreceni Sportcentrum) nyert (1:46:04 ó) Dengel Gábort (Budaörsi TK) és a címvédő Major Józsefet (Széchenyi ESE, Győr) megelőzve. Indulási jogot szerzett a vb-re még Nógrádi Tamás, Kadlót Zoltán, Szűcs Ákos, Várbíró Attila és Czencz Péter.

A Győri Vízisport SE-ből a serdülő fiúknál 2. Búza Bence, a leányoknál 1. Szakály Zsófia, 2. Takács Anna (edzők: Liszkai Zsuzsanna és Szakály Zsolt) a budapesti ranglistaversenyen.