Döntős a GYŐR SHARKS

Izgalmas hétvégén vannak túl az amerikai foci hazai szerelmesei. A Győr Sharks csapata döntős lett.

Izgalmas hétvégén vannak túl az amerikai foci hazai szerelmesei. A második alkalommal megrendezett, Hungarian Bowl-ra keresztelt magyarországi amerikai futball bajnokság rájátszásába jutott négy csapat két helyszínen mérte össze tudását a döntőbe jutásért  .

Szombat délután (06.17.) a Debrecen Gladiators fogadta otthonában a Budapest Black Knights csapatát, akiket a hazai pályán játszó gladiátorok kemény csatában győztek le, biztosítva ezzel a debreceni gárda július 1-i döntőbeli szereplését. A hétvége másik rájátszás mérkőzését Győrben rendezték (06.18.), ahol a Győr Sharks csapata látta vendégül az Ard7 Budapest Wolves II. csapatát.

A győri találkozó is izgalmakban bővelkedő, komoly csatát hozott. A Wolves II sorait erősítette néhány játékos a farkasok első számú csapatából, ám az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem csak cserejátékosok, hanem  volt köztük olyan is, aki az osztrák első divízióban szereplő Wienna Dodge Vikings II. ellen kezdőjátékos volt.  

A vendég farkasok magabiztosan kezdték támadássorozatukat és a meccs első pontjait is ők szerezték meg egy touch-downnal, ami után a jutalomrúgást a cápáknak sikerült blokkolniuk. A hazaiak sem várattak soká első pontjaikra, és csakhamar kiegyenlítettek, sőt a jutalompont is sikeres volt, így átvették a vezetést. A második negyedben a győriek egy mezőnygóllal gyarapították pontjaikat, sőt az azt követő kezdőrúgás után sikerült visszaszerezniük a labdát és ezáltal a támadás jogát is. A farkasok védelme nem tudta megállítani az előretörő győri támadókat, így a félidőre az állást egy újabb sikeres támadássorozattal 17: 10-re növelték a hazaiak.

A második félidőt a fejben nagyon összeszedett farkasok kezdték jobban. A győri támadókat a labda elrúgására kényszerítették, és a farkasok visszahordó játékosa egészen a győri célzónáig futott a megszerzett labdával. Ezt követően a jutalompontot is sikeresen megszerezték a vendégek. A Sharks tudott válaszolni egy újabb touch-downnal, de az egypontos kísérlet nem sikerült. A játék utolsó negyedében a Wolves játékosainak sikerült két pontra faragni hátrányukat egy újabb touch-downnal és az azt követő kétpontos kísérlettel, ám a győriek jobban bírták a kiélezett, feszült helyzetet és biztosították magukat a mérkőzés utolsó touch-downjával, illetve a jutalomponttal.

A győri csapat keveset passzolt, jobbára futásokkal operált és általában 3-4 yardot magabiztosan tudott előre haladni. Gyakoriak voltak az úgynevezett erőfutások, amikor csak néhány yardot kellett előre haladniuk. A meccs MVP-je (Most Valuable Player legértékesebb játékos) Tóth Zoltán, a győriek centere lett.

A 29: 21-es végeredménnyel a Győr Sharks bejutott a II. Hungarian Bowl döntőjébe, ahol július 1-én a keleti csoportban induló nagy ellenféllel, a Debrecen Gladiators-szal csap össze a bajnoki címért.