Craig Short a következő idényben elhagyja a Ferencvárost

Craig Short menedzser a következő szezonban elhagyja a Ferencváros labdarúgócsapatát.

Az FTC Labdarúgó Zrt. az MTI-hez szombaton este eljuttatott sajtóközleményben a licenc-szabályzattal indokolta a döntést. A 2010/11.évi klublicenc-szabályzat személyügyi része ugyanis kimondja, hogy csak az a klub kaphat licencet, aki olyan edzőt alkalmaz, aki pro edzői képesítéssel rendelkezik.

A közleményben az olvasható: a szabályzat kimondja, hogy a vezetőedző az a személy, aki a mérkőzés előtt (közben) és után a sajtó rendelkezésére kell, hogy álljon. A szabályzat pontosítása és az MLSZ állásfoglalása a vezetőedző feladatköreiről egyértelművé tette, hogy a későbbiekben nem alkalmazható az a formátumú edzői munka, amely jelenleg – több más klubbhoz hasonlóan – a Ferencvárosnál is működik.

Kevin McCabe tulajdonos pénteki látogatása alkalmával döntés született, hogy Craig Short nem lehet a Ferencváros vezetőedzője a következő bajnoki idényben, így a szezon végén távozik és visszaköltözik Angliába. A hátralévő öt bajnoki mérkőzésen ugyanakkor továbbra is Craig Short lesz a szakmai munka felelőse. Short tavaly október 30-án lett az FTC vezetőedzője.