Hallgassa élőben!

Bozóky Imre maradt az elnök

A korábbi elnök, dr. Bozóky Imre maradt a Magyar Labdarúgó Szövetség
elnöke.
dr. Bozóky Imre és dr. Mezey György

A korábbi elnök, dr. Bozóky Imre maradt a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Az elnökség tagjai közé bekerült Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség első embere és Klement Tibor, az ETO FC ügyvezetője.

A Matáv igazgatója, Gőbl Gábor a felügyelőbizottság tagja lett. Az új elnökség egy héttel elhalasztotta a bajnoki rajtot. Az eredetileg tervezetthez képest kis csúszással, tizenegy óra után tíz perccel kezdődött a Magyar Labdarúgó Szövetség tisztújító közgyűlése.

Az eddigi elnök, dr. Bozóky Imre felszólalásával kezdődött a program, melynek egyetlen napirendi pontja a tisztújítás volt. Matthieu Sprengers, az UEFA végrehajtó bizottságának tagja, a holland szövetség elnöke és Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke ugyanakkor napirend előtt szólalt fel, míg Vörös Tamás levezető elnök megállapította, a 100 jogosultból 93-an jelentek meg a tanácskozáson.

Ábrahám beszédében fontosnak tartotta kiemelni, hogy nagyon jó munkakapcsolatot ápol az MLSZ-vezetőségével, ami a 2012-es Európa-bajnoki pályázatban, valamint az utánpótlás területén a több 100 millió forintos állami szerepvállalásban nyilvánul meg.

A levezető elnökhöz közben három hozzászólás érkezett. A futsal képviselői azt kérték, az elnökségbe kerüljön be a „szakág embere”, ám ez végül is nem sikerült. Kovács Győző Baranya megyei küldött hozzászólása a kiscsapatok, Birkás Tivadar, az Integrál-DAC elnöke az NB II-es csapatok érdekeiben kért szót. A felszólalások után következett az elnökválasztás. Kilencvenhárom küldöttből 87 igen és 6 nem mellett a régi elnök, dr. Bozóky Imre lett ismét a magyar labdarúgás irányítója.

Az elnökségi tagjelöltek közül húszan maradtak állva és 14 fős elnökségi tagságból 12 főt az első körben sikerült megválasztani. Ami külön öröm, hogy a megyei labdarúgó-szövetség elnöke, Horváth Cs. Attila is bekerült az elnökségbe. Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője tagja maradt az elnökségnek. Rajtuk kívül Balázs András, Fülöp Ferenc, Hamar László, Illés János, Kutasi Róbert, Makray Balázs, Mezey György, Nemes Ferenc, Ofella Zoltán, Puhl Sándor és a negyedik szavazási kör alapján Orell Zsolt került még be a sportágat irányító szűk testületbe. A felügyelőbizottság elnöke Sebes József lett.

A tagok:

Gőbl Gábor, Héger József, Mohács László, Pauker Kálmán, Tepszics Ignác. Az új elnökség első döntése, hogy az eredetileg tervezetthez képest egy héttel csúszik az Arany Ászok Liga tavaszi rajtja: az erre a hétvégére kiírt 16. fordulót március 12-én rendezik meg.

A 17. fordulóra március 16-án, szerdán, a 18. körre pedig március 19-én kerül sor. A március 16-ra tervezett Magyar Kupa-negyeddöntőket április 6-án játsszák le. A halasztásra azért került sor, mert a téli időjárás miatt jelenleg csak az Újpest pályája alkalmas a játékra. A hétfői döntésre reagálva a Magyar Labdarúgó Liga elállt attól, hogy idén tavasszal meg rendezze a Liga-kupát.