A mumus otthonában

Támadásban jeleskedett a Graboplast-ETO a hétvégén. A Herz-FTC után ma 17 órakor a már bajnok Dunaferr otthonában lép pályára Róth Kálmán együttese.
Mörtel Renáta a kép tanúsága ellenére hétszer is túljárt a Fradi eszén.

A szokásoknak megfelelően gólgazdag mérkőzést hozott a két zöld-fehér gárda, a Graboplast-ETO és a Herz-FTC találkozója. A Győrött több mint fél évtizede nyeretlen fővárosiak ismét kénytelenek voltak fejet hajtani Görbicz és társai előtt. Az első percekben ugyan vezetett még a Fradi, a folytatásban azonban már a hazaiak akarata érvényesült.

– Sajnos a meccs legelején nem találtuk meg a megfelelő védekezést – mondta Róth Kálmán, a Graboplast-ETO vezetőedzője. – Ráadásul egy kicsit görcsös volt a csapat, a vendégek viszont könnyedén, felszabadultan kézilabdáztak. Szerencsére hamar rendezni tudtuk sorainkat, s mikor a hatos falunk összeállt, nagyobb előnyre sikerült szert tennünk. A végén jött a már szokásossá váló hullámvölgy, fel is jött az ellenfél, de volt még annyi erő a lányokban, hogy megnyerjék a találkozót.

Róth Kálmán hozzátette, együttesében mindenki hozta magát, de többen az átlagnál is jobb teljesítményt nyújtottak.
– Nem szeretnék igazán kiemelni senkit – folytatta a szakember. – Görbicz góljai és gólpasszai, Sirina védései, Mörtel hét akciógólja, valamint az ő és Micskó teljesítménye a védekezésben azonban mindenképpen említést érdemelnek, s a jövőt tekintve bizakodásra adhatnak okot.

Május 6-án, kedden 17 órakor egyébként újabb nehéz feladat vár a győriekre, akik a már aranyérmes Dunaferr vendégeként lépnek pályára.
– Az utóbbi időben mumusunkká váltak az újvárosiak, ami még akkor is igaz, ha mi vagyunk az egyetlen olyan csapat a felsőházban, mely pontot tudott eddig elszedni a Dunaferrtől – latolgatta a meccs esélyeit Róth mester. – Az is igaz viszont, hogy vendégként valahogy nem a legjobban szoktak sikerülni nekünk ezek a találkozók, de bízom abban, hogy végre tét nélkül, felszabadultan egy jó mérkőzést játszunk a bajnokkal, s ebből akár egy győzelem is kisülhet. Némileg hátrányt jelenthet csapatom számára, hogy a jégcsarnokban rendezik a találkozót. Az EHF-kupa döntője miatt a kézilabdára alkalmassá tett, jóval több néző befogadására képes létesítmény légköre talán egy kicsit idegen lesz a lányoknak, de remélem, a külső tényezők a legkisebb mértékben sem befolyásolják majd a játékunkat.

A megyei kézilabdához kapcsolódó hír, hogy befejeződött a megyei másodosztályú kézilabda-bajnokság, melyben 12(!) csapat vett részt. A legjobbakat a Herz-FTC elleni mérkőzés szünetében köszöntötték. Az aranyérmet Szany, az ezüstérmet Kóny, a bronzérmet pedig a Haas-Bőny együttese vehette át.