A Lions teniszversenye

Kilencedik alkalommal rendezik meg május 27-én az Első Győri Lions Club és a Győri Tenisz Klub közös szervezésében a hagyományos Lions jótékonysági teniszversenyt.

A  győri Kálóczy téri pályákon lehet nevezni aznap reggel 8 órától, regisztráció és sorsolás a helyszínen fél 9-től. A korábban csak férfi párosként indított verseny  idén új elemekkel gazdagodik. Versenyző kategóriában nevezhetnek azok az indulók, akiknek az egyik, esetleg mindkét tagja igazolt vagy aktív versenyző (tehát versenyszerűen képzett teniszező).

A többi párosok az amatőr kategóriában indulhatnak korra és nemre tekintet nélkül. Az amatőr és versenyző párosok nevezési díja párosonként 10.000 forint.

Hagyományteremtő céllal idén először indul egy úgynevezett „Lions-fiókák” korosztályos amatőrverseny. Ez azoknak a 14 év alatti fiataloknak jelent versenyzési lehetőséget, akik más módon nem tudják megmérettetni magukat szervezett versenykörülmények között. A korosztályosok nevezési díja fejenként 2000 forint.

Az idei verseny bevételét – ami a nevezési díjakból és a szponzori támogatásokból tevődik össze – a látássérültek közlekedésének segítésére fordítja a Győri Lions Alapítvány. Olyan nagy forgalmú győri közlekedési csomópontokat szerelnek fel hangjelző készülékekkel (ún. kattogókkal), amelyeket mindennapi ügyeik intézése során a látássérültek is gyakorta igénybe vesznek.

A szervezők kérik a szponzorok támogatását is a Győri Lions Alapítvány számlaszámára: Kereskedelmi és Hitelbank, Győr,  10403356 – 33516325 – 00000000.