A büntetőölő

Bravúros győzelmet aratott a Győri ETO FC labdarúgócsapata a Dunaferr ellen. A 2–1-es sikerből jókora részt vállalt Sebők Zsolt, hiszen a zöld-fehérek fiatal hálóőre több nagy védés mellett a 31. percben hárította Horváth Péter büntetőjét is.
Sebők Zsolt

– Általában szoktuk elemezni, ki hogyan rúgja a tizenegyest – mondta Sebők Zsolt. – Emellett azonban megérzés is kellett ahhoz, hogy jó irányba vetődjek el. Örülök annak, hogy egy ilyen fontos szituációban sikerült védenem, ez nemcsak az én teljesítményemre, hanem a csapatéra is jó hatással volt.
– Háromból három mérkőzést megnyertek. Minek tulajdonítja ezt a jó rajtot?
– A gárda nagyon együtt van, úgy tűnik, az elképzelt taktikát jól elsajátítottuk. Sokat segített az erdélyi tíznapos edzőtáborozás is, ahol a pályán és a pályán kívül is összerázódott a társaság. Mindenki tudja a helyét a csapatban, s mindenki tisztában van a rábízott feladatokkal, ez együttesen vezetett odáig, hogy három forduló után százszázalékosak vagyunk. Túlértékelni nem szabad az eddigi eredményt, de tény, kellő alapot jelent és önbizalmat is ad a folytatáshoz.
– Szombaton bajnoki rangadót játszanak az MTK ellen. Mire számít a találkozón?
– Arra, hogy egy jó mérkőzésen sikerül győznünk egy szervezett és látványos futballt játszó gárda ellen. Az mindenképpen előnyös, hogy az MTK is inkább játssza a focit, nem a rombolást helyezi előtérbe. Így esély van egy látványos mérkőzésre, s ez a taktika a mi stílusunknak is sokkal jobban fekszik.
– A rendkívül gólerős Illés Bélából felkészült?
– Eddig még konkrétan nem került szóba a hétvégi meccs. Biztos, hogy erre is odafigyelünk majd, hiszen köztudott, hogy Illés kikapcsolása döntő lehet. Ettől függetlenül nem szabad csak egy játékosra koncentrálni. Több jó labdarúgó is akad a fővárosiak keretében, de bízom benne, hogy ebben a kilencven percben mi leszünk a jobbak.