A bizalom három pontja

A magyar válogatott győzelmet aratott szerdán Bosznia-Hercegovina otthonában. Játékosaink szerint a siker egyik záloga a bizalom.

magyar válogatott magabiztos győzelmet aratott szerdán Bosznia-Hercegovina otthonában. Játékosaink szerint a siker egyik záloga az volt, hogy a pályán bíztak egymásban.

Nemzeti együttesünk a szerdai Európa-bajnoki selejtezőn 3–1-re győzött Zsenicán Bosznia-Hercegovina csapata ellen. Magabiztos, jól futballozó válogatottunk góljait Huszti Szabolcs, Gera Zoltán és Dárdai Pál szerezte.
„Ami nem sikerült és balul sült el szombaton Norvégia ellen, az most visszajött, és ez elég volt ahhoz, hogy magabiztos győzelmet arassunk – nyilatkozta a találkozó után Bozsik Péter szövetségi kapitány a www.mlsz.hu internetes honlapnak. – A stadionban uralkodó hangulat és hozzáállás tekintetében azt kaptuk, amire számítottunk, de szerencsére meg tudtunk küzdeni a körülményekkel is. Azért Torghelle Sándort jelöltem kezdőnek a center posztjára, mert szombaton biztatóan játszott, és ezúttal csapattársaihoz hasonlóan ő is bizonyította képességeit. Most a változtatások is bejöttek…”

Csapatunk kapitánya, Dárdai Pál a jó játék mellett egy higgadt góllal is kivette a részét a győzelemből. A középpályás biztos pontja volt válogatottunknak, eredményesen vett részt a bosnyák akciók szűrésében, és hatékonyan segítette támadójátékunkat is.
„Véleményem szerint a bizalom volt az, ami a leginkább kellett a sikerhez – vélekedett Dárdai Pál. – Bíztunk magunkban és egymásban, és ez nemcsak a mérkőzésre vonatkozik, hanem az elmúlt napokra is. Tudtam, hogy akár Tóth Balázsnak, akár Gera Zoltánnak, akár Molnár Balázsnak passzolok, jó helyen lesz a labda, senki sem játszik önbizalom nélkül, támadásunk továbbfejlődik, akárkit hozok játékba. Nemcsak szavakkal biztattuk egymást, hanem azzal, hogy passzoltunk, játékba hoztuk a társakat. Így mindenki érezte: ez egy csapat, amelynek tagjai elismerik és tisztelik a többiek képességeit.”

Király Gábor magabiztosan, jól védett, nyomát sem lehetett felfedezni annak, hogy a kapust elbizonytalanította volna a szombati, Norvégia elleni kudarc. Úgy teljesített, ahogy azt várhatjuk tőle, s határozottan, jól irányította védelmünket is.

„Győzelmünk több tényezőnek köszönhető – fejtegette a Crystal Palace kapusa. – Talán az a legfontosabb, hogy kiválóan alkalmazkodtunk az ellenfél játékstílusához, és meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk magabiztosan, jól futballozni idegenben is – még akkor is, ha egy olyan meccs van mögöttünk, mint a Norvégia elleni találkozó…”
Négy csapat is három ponttal áll a tabellán, a mieink rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak az 5. helyre.
A C csoport állása
1. Norvégia 6 pont (6–1)
2. Törökország 3 (2–0)
3. Bosznia-Hercegovina 3 (6–5)
4. Görögország 3 pont (1–0)
5. Magyarország 3 pont (4–5)
6. Moldova 0 (0–3)
7. Málta 0 (2–7)