42 meccs óta veretlen az Arsenal

Újabb rekordot állított be vasárnap az Arsenal labdarúgócsapata, amely a Middlesborough elleni 5-3-as sikerrel már 42 meccs óta nem kapott ki az angol bajnokságban. Erre korábban, a hetvenes évek végén csak a Nottingham Forest volt képes.

Újabb angol ligarekordot állított be vasárnap az Arsenal labdarúgócsapata. Thierry Henry és társai fordulatos és látványos meccsen 5-3-ra nyertek otthonukban a Middlesborough ellen, így sorozatban negvenkettedik angol bajnoki meccsükön maradtak veretlenek, ami korábban csak a Notthingham Forestnek sikerült.

Tizenöt hónapja nem győzték le bajnokin az ágyúsokat

A Forest 1977 novembere és 1978 decembere között maradt veretlen a pontvadászatban, míg Arsene Wenger együttese 2003 május végén, a Leeds United ellen kaptak ki utoljára. Azóta viszont veretlenül nyerték meg a 2003-2004-es szezon bajnoki címét, és az idei szezonban az Evertont és a ‘Borough-t is legyőzték.

A legutóbbi diadal viszont az egyik legemlékezetesebb is lett, hiszen az ágyúsok 1-3-as hátrányból fordítottak mindössze kilenc perc alatt az 55. és a 64. perc között 4-3-ra, majd a hajrában bebiztosították a sikerüket.

Henry keretbe foglalta a meccset

A Middlesborough góljait Job, Hasselbaink és Quedrue, az Arsenal találatait Henry (2), Bergkamp, Reyes és Pires szerezték, a gólözönt a tavalyi gólkirály Henry kezdte és zárta.

Az Arsenal természetesen két meccs után hibátlanul áll, és vezeti a Premier League-et.

A másik vasárnapi találkozón a West Bromwich Albion otthonában 1-1-es döntetlent ért el az Aston Villa ellen.

Gera fél órát játszott a West Bromban

A birminghami rangadón a hazaiaknál Gera Zoltán a 64. percben állt be. A magyar válogatott támadót néhány akrobatikus mozdulata és harcossága miatt többször is megtapsolta a hazai közönség.

West Bromwich Albion-Aston Villa 1-1 (1-1)
gólszerzők: Clement (38.), illetve Mellberg (4.)

Arsenal-Middlesbrough 5-3 (1-1)

g.: Henry (26., 90.), Bergkamp (55.), Pires (63.), Reyes (64.), illetve Job (43.), Hasselbaink (50.), Queudrue (54.)