Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Hegyen-völgyön négy keréken

Hat fordulóból állt az idei nemzeti bajnokság az off-road trophy szakágában, ahol győri versenyzők minden kategóriában dobogós helyezést szereztek.

Az év első helyszíne Gellénháza volt, ahol szinte minden pillanatban akadt leküzdenivaló. A zalai tájakon kemény terep és nehéz útvonal várt minden indulóra. A következő rendezvénynek aztán már az Egerhez közeli Fedémes adott otthont, ahol ugyancsak kemény küzdelmet folytattak a versenyzők. Ezt követte Borsodnádas, ahol szintén előkerültek a csörlőkötelek.

A nyári pihenő után októberben Karancskeszin folytatódott a küzdelem, ahol a versenyt megelőzően négy napig eső áztatta az utakat, ez szintén újabb kihívások elé állította a népes mezőnyt. Helyenként egy méter mély nyomvályú volt az utakon, emellett sár és természetesen a nehezített, vagyis speciál szakaszok várták a mezőnyt.

Győri helyezések.

Győrből többen is részt vettek a versenyen, valamennyi páros jól oldotta meg a feladatokat – árulta el Zsernoviczky Zsolt, a Magyar Terepjárós Egyesületek Szövetségének koordinátora. Kónya János és Oross Tamás a normál kategóriában versenyeztek, negyedikek lettek. Marczali Zoltán és Kovács Krisztián a profi kategóriában indultak, ők is negyedik helyen zárták a küzdelmet. Az igaz próbatétel az extrém kategória indulóira várt, ők olyan helyeken haladtak át autójukkal, ami szinte lehetetlennek tűnt. Magyar Szilárd és Tenkely László az extrém kategóriában neveztek, a párosnak az egyik speciál szakaszon elszakadt a csörlőkötele, emiatt értékes perceket veszítettek. Így is az ötödik helyen végeztek. Boros Csaba és Kónya Zoltán ugyancsak az extrém kategóriában álltak starthoz, az előkelő második hellyel térhettek haza.

Másodpercek döntöttek.

Az ötödik futamon, november 13–14-én Somogybabodon pillanatok döntöttek arról, hogy ki álljon a dobogó legfelső fokára. Csupán néhány másodperc választotta el azokat, akik a bajnoki címért küzdöttek, köztük voltak a győri versenyzők is. A 30 autó egy éjszaka 20 km-t autózott, közben egy speciál szakasz és egy teljesítménykontrollpont várta őket. Másnap 40 km-t kellett teljesíteni, két speciállal és két teljesítményponttal. A futam előtt itt is több napig esett az eső, ezért a homokos talaj nagyon átázott. Nehezítette a versenyzők dolgát az is, hogy az itteni utakat nem használják semmire, ezért nincsenek karbantartási munkák. A két nap alatt sok műszaki hiba adódott, ami a feladatok nehézségének tudható be – összegezte Zsernoviczky Zsolt. A győriek közül itt extrém kategóriában első Boros Csaba, második Magyar Szilárd lett. Profi kategóriában 3. helyezést ért el Kocsi Attila, 5. helyen végzett Marczali Zoltán. Normál kategóriában első helyet szerzett Kónya János.

Ácson avattak bajnokot.

Az utolsó fordulót Ácson rendezték, ahol szintén remekeltek a győriek. Normál kategóriában Kónya János első, Takács Attila második lett. A profi kategória hatodik helye Marczali
Zoltánhoz került, míg az aranyérem is Győrnek jutott, Kocsi Attila sikerével. Extrém kategóriában harmadik helyen végzett Magyar Szilárd és első lett Boros Csaba.

A hat forduló után az ácsi rendezvény végén avatták a magyar bajnokokat is. Normál kategóriában Kónya János és Oross Tamás bizonyult a legjobbnak. Profi kategóriában ötödik lett Marczali Zoltán és Kis Attila, második Kocsi Attila és Kocsi Zoltán. A legnehezebb, vagyis az extrém kategóriában is remekeltek a győriek: harmadik lett Magyar Szilárd és Tenkely László, második helyen Boros Csaba és Kónya Zoltán végzett.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átfestik a pályákat, kevesebb lehet a tripla pont

Kosárlabda - Ősztől az európai szövetség (FIBA Europe) kezdeményezésére megváltozik a … Tovább olvasom