Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Hatodik alkalommal lett a legjobb

A soproni Radasics Vilmos lett az év legjobb BMX-versenyzője. Szeretne bekerülni az elit kategóriába.
Az olimpiai kvalifikáció eléréséhez a világbajnokságon kell jól szerepelnie. Immár hatodik alkalommal érdemelte ki az év legjobbja díjat a soproni BMX-versenyző, Radasics Vilmos. A sportember idén hazai sikerei mellett a nemzetközi porondon is eredményes volt. Nyáron ugyanis a soproni rendezésű Európa-bajnoki futamon beverekedte magát a nyolcas döntőbe és végül az ötödik helyen végzett.

– Gratulálunk az év legjobbja címhez. A remek EB-szereplés után nyilván nem lepte meg a végeredmény. A díjkiosztó előtt volt azért önben némi drukk?

– Természetesen mindig nagy izgalommal várom a díjkiosztót, hiszen nem tudni, hogy az adott évben kit választanak legjobbnak. Ez nekem mindig hatalmas megtiszteltetés volt, így most is az,még ha azt hatodszor vehetem is át.

– Mit jelent az ön számára ez a díj?

– Ez egyfajta elismerése a munkámnak, az edzéseimnek,hogy mennyit dolgozom azért: a magyar BMX-sport nemzetközi szinten is figyelemre méltó eredményeket tudjon felmutatni.

– Az idei év a karrierjében nemzetközi szinten is egyfajta áttörést jelentett a soproni EB-fináléval. Jövőre folytatódhat az előrelépés?

– Nagyon bízom a jövő évben, hiszen a soproni döntővel bebizonyítottam magamnak és másoknak is,ott a helyem a legjobb nyolc között, ha úgy tetszik, be tudom verekedni magam az elit kategória európai élmezőnyébe. Egy hosszabb, közel három hónapos pihenő után januártól nagyon kemény edzések várnak rám.

– Köztudott, hogy Pekingben szerepel az olimpia műsorán a BMX és már indult is kvalifikációs versenyeken. Milyen esélyt lát arra, hogy sikerül kijutnia a 2008-as játékokra?

– Sajnos Magyarországon a BMX még nem túl népszerű sportág, ezért csupán négy elit versenyzőnk van, magamat is beleértve. Márpedig pontokat a kvalifikációs viadalokon kizárólag elit minősítésű versenyzők gyűjthetnek. Úgy érzem, csak a kvalifikációs versenyeken megszerzett pontokkal kijutni nagyon nehéz. Nekünk szerintem a legnagyobb esélyünk a kétezernyolcas világbajnokságon lesz az olimpiai szereplés kiharcolására, hiszen számításaink szerint elég lesz a legjobb harmincba bekerülni, hogy a pontokkal kijutott tizenegy ország után a további hat kijutó nemzet egyikeként kvalifikáljuk magunkat.

– Ahhoz, hogy nagyobbak legyenek az esélyek kijutni, néhány nagy nemzetközi versenyen szerzett tapasztalat birtokában hogy látja, miben kellene előrelépnie szakmailag és miben a feltételrendszer, a körülmények terén?

– Szakmailag a legnagyobb hibám a rajtolás, ami az egyik legfontosabb része a sportágnak. Bár sokat fejlődtem,de a hollandok például még mindig húsz-harminc centiméterrel jobban jönnek ki a gépből. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az államtól sokkal több támogatást kapnak, mint mi és olyan feltételek mellett edzhetnek, amiről mi csak álmodozunk. Például amerikai edzőtáborozás,saját profi rajtgépek,egyéb starttechnika- fejlesztő módszerek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulmányúton londoni kluboknál

Két győri utánpótlás-szakember angliai tanulmányúton vett részt. Ennek keretében többek között… Tovább olvasom