Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Hat piros egy meccsen

Hat kiállítás történt a Répcementi SE–Szany mérkőzésen. A hazai egyesület elnöke szerint a játékvezető valótlan dolgot írt a jegyzőkönyvbe.

Nem mindennapi dolog történt a megyei másodosztályú bajnokság Gala-Sport Soproni csoportjának utolsó fordulójában. A Répcementi SE–Szany mérkőzésen a hat kiállítás mellett – három az egyik, három a másik oldalon – kilenc sárga lapot is kiosztott a játékvezető. A találkozón egyébként nem született gól és a meccset sem kellett félbeszakítani.
Takács Lajos, a Répcementi SE elnöke a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az első kiállítás teljesen jogos volt, hiszen a hazaiak egyik futballistája először reklamált, majd sípszó után elrúgta a labdát.
„ Véleményem szerint a játékvezető az ítéleteivel felhergelte a játékosokat, a piros lapok zöme szövegelésért volt. Ráadásul egy jogos tizenegyest sem kaptunk meg."

Az elnök szerint a mérkőzés lefújása után mindkét szurkolótábortól védeni kellett a sípmestert. A két csapat közötti baráti hangulatot jelzi, a hazaiak egy pörköltre is meghívták a vendégeket.
„ Az igazi meglepetés akkor ért bennünket, amikor elolvastuk a jegyzőkönyvet. Véleményem szerint ugyanis a játékvezető valótlan dolgot írt a hivatalos iratba, hiszen senki nem rúgta meg őt, ezt többen is tudják bizonyítani. Néhány éve nagy lelkesedéssel láttam munkához, ám most óriásit csalódtam. Nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, sokszor a saját pénzünket költjük a versenyeztetésre, így joggal várunk el korrektebb bíráskodást."

Az ügyben természetesen megkerestük a mérkőzés játékvezetőjét is. Radasics Csaba elmondta: mindegyik ítéletét jogosnak tartja.
„ Biztos, hogy az én felelősségem is megvan abban, hogy így alakult a meccs. Úgy gondolom azonban, hogy a játékosok nem vettek komolyan, pedig én csak következetesen betartottam a szabályokat. A labdarúgók játékintelligenciájáról egyébként sokat elmond, hogy egyikőjük az első kiállításnál egy sárga lap tudatában sípszó után elrúgta a labdát. Ami a jegyzőkönyvben foglaltakat illeti: a megtörtént dolgokat írtam le. Az egyik játékos térddel megrúgott."

A megyei labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a napokban tárgyalta a találkozón történteket. Kószás Béla, a testület elnöke elmondta: a csapatokat nem, de a kiállított játékosokat elmarasztalták.
„ A Répcementi SE két labdarúgója kapott súlyosabb büntetést. Varga Gábor ugyan nem rúgta meg a játékvezetőt, de a cselekménye súrolta a tettlegesség határát. Szeptember ötödikéig mindennemű sporttevékenységtől eltiltottuk. Ötvös Roland megfenyegette a bírót, ezért négy mérkőzésen nem játszhat. A játékvezető-ellenőr egyébként mindegyik piros lapot jogosnak tartotta."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zlatan nem értette a tréfát

Trinidad és Tobago szövetségi kapitánya szerint csapata még további váratlan dolgokat produkálhat a… Tovább olvasom