Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Három kilót veszített a rekorder

Polacsek Zoltán 24 óra alatt sikerrel küzdött meg 240 ellenféllel, amely egyedülálló rekordnak számít.

A soproni Polacsek Zoltán, háromdanos karatemester huszonnégy óra alatt kétszáznegyven ellenféllel küzdött meg Csornán. A hétvégi próbatétel egyedülálló eredménynek számít a világon.

A harminchét éves, soproni Polacsek Zoltán huszonnégy óra alatt kétszáznegyven ellenféllel küzdött meg a hétvégén a csornai Széchenyi-iskola tornacsarnokában. A háromdanos karatemester a soproni Kamikaze karateklub vezetője. Az egynapos küzdelmet a Csornai és Kapuvári SE karateszakosztálya szervezte. Udvardi Róbert, a csornai klub vezetője elmondta: a szombat reggel kilenc órakor kezdődött próbatétel kimondott célja volt a versenyszerű küzdelem gyakorlása, valamint az, hogy másfél percenként váltott ellenfelekkel a soproni mester végül elérje az egyedülálló eredményt.

A rendezvényen többségében csornai és kapuvári karatékákkal küzdött a soproni fiatalember, de érkeztek versenyzők Komáromból, Budapestről és Szlovákiából is. Érzékeltetésül: a rekordkísérlet huszonnégy órájában több mint száz versenyző volt jelen a csornai sportcsarnokban...
Polacsek Zoltán küzdelmeit a kapuvári dr. Benedek Zoltán orvos folyamatosan felügyelte. A soproni karatemester nyolcvankét kilogrammos súllyal kezdte a küzdelmeket, melyek során az orvos sós és cukros folyadékokkal pótoltatta a leadott folyadékmennyiséget.
Benedek doktor szerint a küzdelmek során végig jó formában volt a fiatalember, vasárnap reggelre is csak mintegy háromkilós súlyveszteséggel zárta a huszonnégy órát. A versenyző jól bírta a megpróbáltatásokat, orvosa szerint a vérnyomása is végig rendben volt, köszönhetően edzett szervezetének.

Az éjszaka folyamán néhány kisebb pihenőt beiktattak a szervezők. Horváth Tibor, a kapuvári karatésok vezetője elmondta: éjjel tizenegykor kicsit begörcsöltek Polacsek Zoltán izmai, de végül folytatni tudta a küzdelmeket.

Horváth Tibor kiemelte: bár hivatalos helyekről többször fogalmaztak meg kritikát a kezdeményezéssel szemben, a kétszáznegyven ellenféllel megtartott küzdelemsorozat egyedülálló teljesítménynek számít.
A huszonnégy órás küzdelem főszereplője, Polacsek Zoltán lapunknak nyilatkozva elmondta: örül, hogy vége lett a megpróbáltatásoknak, de annak még jobban, hogy a kítűzött célt végül sikerült elérnie.
„Az eredmény elérésében nagy segítségemre voltak a versenyzőtársak. Emellett sokat számított, hogy a huszonnégy óra alatt jól osztottam be az erőmet. Nem akartam már az elején az ellenfelek többségét magam mögött tudni. A kisebb pihenők során tudtam regenerálódni is" – mondta érthető módon kissé fáradtan Polacsek Zoltán.

Érdekességképpen hozzátette: a huszonnégy óra alatt nyolc liter ásványvizet és három liter üdítőt fogyasztott el.
A küzdelmek végeztével sajnálattal vette tudomásul, hogy tizennégy éves fia Sopronból nem tudott elutazni Csornára, így a helyszínen nem örülhetett apja sikerének. Polacsek Zoltán vasárnap délelőtt visszautazott Sopronba, de mint hangsúlyozta: még nem a pihenés következik, egy edzőtábor hivatalos dolgainak intézése után a délutánt szenteli a regenerálódásnak.

A háromdanos karatemester, az elért eredményről kijelentette: „ez nem rólam szól, hanem a kyokushin karate szellemiségéről, a küzdeni tudásról és a kitartásról. Ezek a legfontosabbak az életemben!"
Polacsek Zoltán (balra) jól osztotta be erejét, így egyedülálló eredményt ért el.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadik aranyát szerezte a koreai rövidpályás korcsolyás

Koreai sikernap szombaton a rövidpályás gyorskorcsolya számok versenyében Torinóban. A koreai csapat… Tovább olvasom