Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Három győrivel a világbajnokságon

Szentpéterváron keződik a női kézilabda-világbajnokság, a keretben három győri játékos is játszik.

Ma 15 órakor Ausztrália ellen kezdi meg szereplését a szentpétervári világbajnokságon a magyar válogatott. A célkitűzés az első hat közé jutás, melyet elérhetőnek tartanak a Kisalföld által megkérdezett szakemberek, szurkolók.

Görbicz Anita
Sokak véleménye, hogy a Graboplast-ETO irányítója, Görbicz Anita lehet a magyar csapat egyik kulcsfigurája. A fiatal játékos édesapja, Görbicz István bízik benne, hogy lánya átmenti kiváló őszi formáját a vb-re, s vezetésével a legjobbak között végez az együttes.

„Anitával beszélgetve és látva a felkészülési mérkőzéseket, elszántnak látom a lányokat. Úgy gondolom, nagyjából olyan keretet állított össze a kapitány, melyben meghatározó, hogy az egyes posztok között jó legyen az összhang. A középdöntőbe mindenképpen be kell jutni, s lehetőleg minél több ponttal, de ez nem lesz egyszerű feladat, mert nagyon nehéz csoportban van a válogatott, s a folytatásban sem lesz egyszerű feladatuk a lányoknak.

Az elért eredmény nagyban függ a pillanatnyi formától, de én nagyon remélem, hogy sikeres világbajnokságot zár a csapat. Természetesen a tévén keresztül minden meccset nézünk majd, s nagyon szurkolok Anitáéknak." A bajnoki címvédő és a tabellát pontveszteség nélkül vezető Graboplast-ETO mestere, Róth Kálmán szerint nehéz előre jósolni.

„Legalább nyolc olyan csapat szerepel a világbajnokságon, mely bármikor képes a győzelemre. A magyar csapat nehezebb ellenfelekkel nem nagyon játszott a felkészülés során, így nem könnyű képet kapni arról, hogy a komoly riválisok ellen mire lehetnek képesek a lányok. Saját játékosaim formája azonban ismert előttem, s ez alapján mindenképpen bizakodó vagyok. Rajtuk biztosan nem múlik majd a sikeres szereplés. Az első hat közé jutásra egyébként mindenképpen esélyes a csapat, de az éremszerzéshez már komoly bravúrokra lesz szükség."

Hoffmann Beáta, a Győri ETO KC férfi és női utánpótláscsapatainak technikai vezetője, aki vb-ezüstérmet és olimpiai bronzérmet is szerzett pályafutása során, nagyon jó eredménynek tartaná, ha az első hatban végezne a válogatott.

„Nehéz megmondani, mire lehet jó Németh András együttese. Sajnos a felkészülési meccseket nem nagyon láttam, így igazából csak az újságokon keresztül értesültem a hírekről. Az biztos, fiatal a társaság, mégis több rutinos játékos is van a keretben. A becsvágy mindenképpen hajtóerő lehet valamennyi játékos számára, hiszen mégiscsak egy világbajnokságon szerepelnek. Emellett nincs is rajtuk az a nagy nyomás és győzelmi kényszer, a kapitány tulajdonképpen nyugodtan építheti csapatát. Mindenesetre a célok nem elérhetetlenek, s ha sikerül bekerülni az első hatba, az mindenképpen jó eredménynek számítana, s a jövő nagy feladatai előtt bizakodásra adnának okot."

Csomor Tibor, a megyei kézilabda-szövetség elnökségének tagja, az NB II-es VKCSK elnöke és edzője szerint az első hatban mindenképpen ott a magyar csapat helye.

„Nemegyszer előfordult már, hogy egy fiatal csapat okozott nagy meglepetést, melyre előzetesen senki sem számított. A felkészülési meccseken elég jól játszottak a lányok, hajtós kis társaság, mely biztosan egyetlen meccset sem ad fel idő előtt. Az első öt-hat hely valamelyikére mindenképpen odaérhet a gárda, az éremszerzés azonban nagyon nehéznek ígérkezik.

Úgy gondolom, a győri Görbicz Anita vezéregyéniség lehet, hiszen egész ősszel nagyszerű formában játszott, s nyilván doppingolja, hogy megválasztották az év kézilabdázójának. Nyilván szeretné bebizonyítani, nem véletlenül kapta ő a kitüntető címet."
Borbás Rita élete első világbajnokságára készül.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrújbarát nem akar csatlakozni

Egyre több fiatal igazolt futballista kergeti a labdát a megújult utánpótlás-nevelő program égisze… Tovább olvasom